De ce sa folosesti grupurile pentru o promovare Facebook eficienta?

Este imposibil sa nu fi primit cel putin o data o invitatie de a te alatura unui grup pe Facebook. Grupurile nu sunt numai o buna oportunitate de socializare si de a cunoaste oameni care iti impartasesc aceleasi interese dar reprezinta si o ocazie perfecta prin care sa iti promovezi afacerea. Desigur, trebuie sa alegi in scop de promovare numai acele grupuri care au in comun ceva cu afacerea ta.

Cum pot sa te ajute grupurile in afacerea ta?

Pentru a gasi aceste grupuri este suficient sa tastezi un cuvant cheie sau un subiect in casuta de cautare din meniul din dreapta a grupului. Vei vedea ca oamenii pun multe intrebari, comenteaza la postari, dau like sau share. Poti sa raspunzi chiar tu la intrebari astfel incat sa devii o prezenta constanta pe acele grupuri, oamenii sa te cunoasca si apoi sa poti lansa la randul tau o solicitare, o invitatie sau sa promovezi serviciul tau.

Totusi, trebuie sa ai grija deoarece sunt unele grupuri care nu permit sa se posteze anunturi de vanzari. Daca vanzarile sunt scopul tau atunci este mai bine sa iti indrepti atentia catre alte grupuri de promovare Facebook.

O alta modalitate este sa creezi propria comunitate in jurul afacerii tale. Pe alte grupuri trebuie sa joci dupa regulile altora dar daca iti creezi tu un grup atunci cei care vor deveni membri vor juca dupa regulile setate de tine. Dar inainte de a construi un grup trebuie sa stabilesti scopul acestuia si sa te decizi cum il vei folosi.

Multe companii folosesc grupurile ca pe un bonus pentru clientii care aleg sa faca achizitii. Practic, in acest caz, grupul functioneaza ca un fel de aderare la un club al clientilor care au acces la un set de informatii care nu pot fi accesate in alta parte. Poti crea o comunitate in jurul produselor sau serviciilor tale pe care sa le vinzi in exclusivitate clientilor tai.

Prin a proceda in acest mod vei putea sa ii faci pe clientii tai sa se simta ca niste clienti premium. Poti oferi pe grup ajutor suplimentar care sa ii ajute sa obtina informatii despre cum pot profita mai bine de avantajele unor produse sau servicii puse la dispozitia lor.

Poti folosi acest grup si pentru promovare Facebook unde sa incluzi o serie de oferte care sa fie valabile numai pentru membrii care sunt inclusi pe lista ta.

Indiferent daca afacerea ta este la inceput grupurile te ajuta sa fii mai cunoscut

Chiar si daca alegi sa fii doar membru in grupuri care sunt de interes pentru afacerea ta poti obtine o serie de beneficii. Insa, trebuie sa te asiguri ca nu postezi spam pe grupuri si nu insisti foarte mult cu vanzarile produselor sau serviciilor tale. Este bine sa respecti regulile setate pe grupuri. In caz contrar si Facebook te va penaliza si nu vei mai putea posta in grupuri pentru o perioada de timp.

Grupurile sunt o oportunitate buna pentru promovarea pe Facebook, motiv pentru care poti sa le folosesti pentru a ajunge mai usor la publicul tau tinta. Grupurile pot sa fie de mare ajutor mai ales daca esti la inceput in domeniul tau de activitate intrucat te pot conecta cu oameni care au experienta in domeniu si te pot ghida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.