De ce sa urmezi cursuri lucrator in cultura plantelor

Agricultura este una din cele mai vechi indeletniciri ale oamenilor. Fara agricultura, societatea nu s-ar fi putut dezvolta. Din agricultura obtinem cele mai multe produse si bunuri necesare supravieturii. Fie ca este vorba de hrana sau anumita materie prima pentru confectionarea unor lucruri, agricultura joaca si va juca un rol important in orice societate normala. Daca ne uitam la tarile din Africa, vedem ca se depun eforturi supraomenesti epicentru a dezvolta agricultura si a le oferi oamenilor din acele tari sarace un mijloc de a trai, de a se hrani si, de ce nu, de a face comert.

Agricultura este unul din motoarele importante ale cresterii economice si bunastarii unei natiuni. Din pacate, am vazut cum multi ani agricultura a fost abandonata in tara noastra. Desi eram inainte Granarul Europei, o buna perioada de timp oamenii au abandonat indeletnicirea si doar oputini au ramas sa cultive pamantul si sa aiba productie. Insuficient insa pentru o tara de marimea Romaniei.

Asta a dus al incetarea folosirii produselor proprii, autentice romanesti, si la importarea masiva de fructe si legume din alte tari si alte lucruri pe care am fi putut forate bine sa le cultivam aici. Importul aduce cu sine scumpiri, dar si un stil de viata nesanatos pentru ca multe din aceste produse nu sunt tocmai naturale si se recurge la multe metode, unele neortodoxe, de a pastra marfa pe vapoarele care circula zile intregi. In plus, tinerii nu au mai dorit sa faca agricultura, preferand slujbe la birou sau plecand peste hotare. Insa, in utlimii ani, s-a observat o mica crestere in domeniul antreprenorilor din domeniul agriculturii.

Oamenii au inceput sa inteleaga rolul agricuturii proprii si cat de important este sa cultivam totul aici, in tara noastra. In plus, acesti oameni au descoperit ca pot avea si o afacere frumoasa, banoasa si care sa le aduca foarte multe satisfactii. Insa agricultura nu este un lucru simplu si trebuie sa stii cum se cultiva plantele, despre tipurile de sol si cate si mai cate. Exista studii superioare de specialitate, insa nu insemna ca trebuie sa faci facultate de profil pentru a cultiva pamantul. Buncii nostri nu aveau. Daca nu stii insa nimic sau vrei sa te angajezi in domeniu, poti urma cursuri lucrator in cultura plantelor.

Astfel de cursuri sunt disponibile pe site-ul cursuriautorizate.eu. Pe acest site poti gasi cursuri din cele mai variate domenii, toate fiind autorizate. Iata detalii despre acest curs: – Cursul de Lucrator in cultura plantelor, este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A). – Programul cursurilor teoretice si a activitatii practice este flexibil si adaptabil in functie de nevoile cursantilor. Asa ca poti sa iti urmezi si jobul in paralel cu aceste cursuri. – Acest curs se adreseaza persoanelor care doresc sa profeseze in domeniul agricol pentru a dobandi competente precum: cultivarea legumelor, floricolelor si fructelor, ingrijirea si recoltarea vitei de vie.

Cursul este necesar tuturor agricultorilor si lucratorilor in culturi de camp si legumicultura oferind informatii indispensabile in realizarea lucrarilor agricole moderne, urmand intregul ciclu al productiei. – Este extrem de important de stiut ca acest curs este necesar si persoanelor care doresc sa acceseze proiecte finantate prin intermediul AFIR – Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale. – In urma finalizarii examenului de absolvire, cursantii vor intra in posesia certificatelor de Calificare pentru ocupatia de “Lucrator in cultura plantelor” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului.

– Cursurile se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara cat si la sediile firmelor/institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului. Cursul va dura 360 de ore, suficient de mult pentru a deprinde toate practicile si a afla toate informatiile necesare intr-un asemenea domeniu.

Pentru a face o afacere, pentru a accesa finantare sau a te angaja in domeniul agricol, un asemenea curs este tot ceea ce iti trebuie. Vei invata astfel sa: comunici la locul de munca dar si ce inseamna munca in echipa, vei afla totul despre aplicarea normelor PSI si PM, vei putea identifica conditiile specifice de amplasare a diferitelor culturi de camp si furajere, vei stii cum se face aprovizionarea cu materii prime si materiale, vei stii cum se face pregatirea terenului pentru infiintarea culturilor, executarea lucrarilor de intretinere a plantelor de camp si furajere, dar si recoltarea, depozitarea, conservarea si valorificarea culturilor de camp si furajere. Pentru mai multe informatii acceseaza acum site-ul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.