De la un venit anual de 208 euro, la un salariu lunar decent

Nepalul, sala de asteptare a omenirii venita aici sa urce pe “Acoperisul lumii” le ofera cetatenilor sai atat de putin! Vin aici turisti de la capatul lumii: din Australia, din SUA, din Noua Zeelanda, platesc cazare, cheltuiesc sume in euro si totusi, venitul anual al unui nepalez este de 208 euro, nesperat de putin, daca este sa il raportam si la salariile noastre. In prezent, la noi nici salariul minim pe economie nu mai este de 200 de euro. Ocupatia de baza a nepalezilor este agricultura, munca lor fiind foarte grea.

Este o activitatea care ruineaza sanatatea, fiindca am practicat-o si eu o perioada si stiu. In perioada campaniilor te scoli dimineata la ora 6 si te culci la ora 23, iar uneori esti atat de obosit, incat nu mai esti in stare sa faci un dus. Am vazut oameni care dupa o zi epuizanta la coasa sau la fan, se asaza imbracati pe pat sa isi odihneasca putin oasele si nu se mai trezesc pana a doua zi. In afara de epuizarea din perioada de varf, discutam si de statul in soare sau cu picioarele in apa, de hainele ude, cand te prinde ploaia pe camp si nu ai alternativa. De multe ori ploaia rece cade peste un corp supraincalzit de soare sau de munca si asa se produc imbolnavirile grave. Este cumplit de nedrept sa lucrezi in agricultura si sa nu agonisesti mai mult de 200 de euro pe an! Nici serpasii nu o duc mai bine, fiind nevoiti sa care bagajele turistilor straini.

Eu ma gandesc cu empatie la muncitori strainatate Nepal si am cerut firmei de recrutare a fortei de munca sa imi aduca muncitori din acesta tara pentru ferma mea, fiindca vreau sa le fac viata mai usoara si sa le rasplatesc efortul. Sunt sigura ca un om care primeste de doua ori mai mult lunar, decat castiga anual in tara lui va fi recunoscator si isi va manifesta recunostinta muncind cu spor pentru cel care i-a schimbat viata. Nu as fi crezut sa existe vreo tara in lume in care sa se castige atat de putin si pretuiesc mai mult conditiile de viata in care traiesc. Oare cum se descurca un om care are o familie numeroasa acasa cu 200 de euro pe an? Ce face, daca se imbolnaveste si are nevoie de medicamente si de o hrana mai consistenta? Pe glob este multa suferinta. In timp ce noi aruncam cozonacul si sarmalele ramase de la masa de sarbatori, exista copii care nu au o bucata de paine! Ce ar spune un nepalez sa stie ca un roman pune in cosul zilnic alimente in valoare de 50 de euro, adica un sfert din ce castiga ei in tara lor pe un an?

Pledez pentru muncitorii nepalezi, fiindca au si ei dreptul la o viata mai buna si la recunoasterea muncii lor. In cazul in care aveti o afacere si nu gasiti forta de munca in tara (intai vocea sangelui si dupa aceea ii ajutam pe straini), dati-le o sansa nepalezilor! Este omeneste sa ii ajutam si sa le oferim o viata mai buna. Referitor la faptul ca sunt straini pe care nu ii cunoastem si ii aducem in tara noastra, in firma noastra, ba pot sa interectioneze cu membri familiei noastre, nu sunt deloc motive de ingrijorare, fiindca: -muncitorii straini adusi in Romania trec prin nenumarate filtre si numai cei harnici, cinstiti si cu un cazier curat sunt declarati admsi -te poti implica direct sau indirect in alegerea lor.

Transparenta te asigura ca firmele de recrutare isi fac cu prisosinta datoria. Toti beneficiarii au fost 100% multumiti de modul in care a decurs recrutarea fortei de munca adusa din Asia. -nepalezul va profita din plin de sansa sa de a se realiza si va munci cu sarg sa duca un trai decent si sa le ofere un trai decent celor dragi. Solicitati acum forta de munca din Nepal, ca peste doua luni sa o primiti si afacerile sa nu stagneze! Ganditi-va ca un nepalez poate fi castigat cu salariul pe care dumneavoastra il oferiti aici parintelui sau, care isi va permite sa il dea la studii si sa ii ofere o viata mult mai frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.