Decathlon – biciclete bmx pentru copii Cum sa alegi bicicleta potrivita pentru tine?

Dupa ce cativa ani la rand in care apropierea iminenta a primaverii te facea sa iti promiti tie insati ca te vei transforma intr-o persoana mult mai activa, implicata mai mult in activitati antrenante, desfasurate cu precadere in natura, de data aceasta  chiar ti-ai propus sa te tii de cuvant  si sa pui in practica macar o parte din aceste  planuri.

Si pentru ca te-ai gandit sa incepi cu o activitate familiara, ai ales ceva care iti aminteste mult de copilarie, respectiv mersul pe bicicleta, vezi biciclete bmx pentru copii. Si nu numai gratie amintirilor cand impreuna cu alti copii pedalai pe aleile din parc sau pe terenul de joaca, dar si pentru ca reluarea acestei activitati reconfortante dupa ani multi de pauza nu va fi o problema, pentru ca expresia mersul pe bicicleta nu se uita niciodata este intradevar reala.

Asa ca primul pas este achizitionarea unui „bidiviu” pe doua roti, care sa se potriveasca asteptarilor tale in materie de pedalat. Alegerea bicicletei nu va fi o misiune extrem de grea, dar totusi nici nu o poti considera o „bagatela”, avand in vedere ca presupune o investitie deloc de neglijat si trebuie sa intruneasca o serie de criterii pentru a te putea declara multumita de produsul achizitionat.

De la inceput,  trebuie sa tinem cont de bugetul pe care il avem la dispozitie pentru aceasta investitie, scopul pentru care vom utiliza bicicleta, astfel incat sa ne putem orienta catre modelul cel mai potrivit. Astfel, daca intentia noastra este cat se poate de clara, respectiv plimbari  relaxante pe aleile din parcuri, prin alte locuri amenajate in acest sens, piste pentru biciclisti etc, doar pentru relaxare in aer liber si imbunatatirea intr-o maniera lejera a conditiei fizice, de obtinere a bunei dispozitii si a unui tonus bun, atunci, cu siguranta, ne vom indrepta catre o bicicleta de oras.

Nu are rost sa ne uitam prea mult catre acele  modele puternice de biciclete de munte, off-road  etc, cu cadru puternic, suspensii si cauciucuri cramponate, rezistente pe terenuri dure, atata timp cat nu intentionam in niciun caz sa trecem la ciclism de performanta, acrobatii riscante si alte chestii la limita pericolului, pentru ca nu ne vor fi utile nici pe aleile din parc, nici pe pista de biciclisti, nemaipunand la socoteala pretul lor piperat.

Odata ales modelul preferat, este bine sa probam bicicleta chiar in magazin, sa verificam daca dimensiunea acesteia se potriveste inaltimii noastre, daca stam comod asezati in sa, ajungem lejer cu bratele la ghidon, mentinandu-ne totodata spatele drept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.