Despre Adolf Hitler

Probabil cei mai multi il cunoasteti pe Adolf Hitler, dar daca nu sunteti stapan pe informatiile dumneavoastra pot sa va lamuresc eu. Adolf Hitler a fost un om politic cu influenta, lider al Partidului Muncitoresc German National-Socialist, numit si NSDAP. A fost nascut in data de 20 aprilie 1889 in Austria si a murit la 30 aprilie 1945 la Berlin. De-a lungul carierea sale a schimbat mai multe posturi in politica. In anul 1933 a fost cancelar al Germaniei, urmand ca anul urmatorul sa fie promovat la rangul de conducator absolut al Germaniei. Americanii l-au votat pe Adolf Hitler dreptul omul anului in anu 1938, o dovada ca meritele sale aduse Germaniei au fost recunoscute.

Adolf Hitler este recunoscut pe plan mondial ca fiind liderul miscarii naziste. Tot acesta a propus o politica de declansare si pregatire a celui de al Doilea Razboi Mondial. De asemenea, acesta a fost si la baza planului rasist si nationalist de exterminare a evreilor din Europa. Dupa sirul de victorii dintre anii 1939-1941, Hitler si-a subestimat adversarii, cum ar fi Marea Britanie si Uniunea Sovietica, si a impins Germania in razboi, fiind primul semn al declinului conducatorului.

Hitler a fost un om interesant din multe aspecte si de asemenea un bun strateg. Aceste lucruri se aplica si daca vorbim despre moartea sa. Acesta a facut o otrava cu care s-a sinucis. Pentru a testa si pentru a vedea daca functioneaza, acesta a incercat pentru prima data otrava pe cainele sau. In 30 aprilie 1945 acesta a muscat din otrava, o capsula de cianura si s-a impuscat. Trupul sau si al femeii cu care se cununase cu o zi inainte, Eva Braun, care s-a sinucis simultan cu acesta, a fost depus in craterul unei bombe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.