Despre certificatele energetice

Certificatul energetic este documentul care atesta stare pe care o are locuinta ta din punctul de vedere al nivelului de energie consumat. Proprietarul unei locuinte are nevoie de un certificate energetic atunci cand doreste sa vanda sau sa inchirieze locul, altfel procedura nu poate fi facuta perfect legal.

Din acest document vor reiese date care au legatura cu un consum mediu anul de energie, cea ce este important pentru un client, care va dori tot timpul sa fie daca este nevoit sa cheltuie prea multi bani pe incalzirea lui.

Datorita salariilor foarte mici si a nivelului de trai tot mai scazul in tara noastra, tot mai multi cauta case si apartament foarte bine isolate, pentru a nu fi nevoiti sa cheltuie sume mari de bani pe timpul iernii.

Un certificat energetic poate fi obtinut destul de usor, nefiind ceva scump, preturile incepand cu 160 ron. Aveti nevoie de cateva acte, pe care le puteti obtine din documentatia cadastrala. Faceti copii la releveul locuinte cu scara de 1:100, planul de incadrare in zona a casei sau apartamentului cu scara de 1:500, documentul de unde puteti doveni anul de constructie a acesteia si lista cu amenajarile pe care le-ai facut, din punct de vedere energetic.

Eu, daca as avea nevoie sa cumpar un apartament sau o casa, cu siguranta as alege sa consult acest document, pentru a ma informa despre stare locuinte din punct de vedere energetic. As alege tot timpul o locuinta bine izolata termic, pentru a fi sigur ca nu va trebui sa dau foarte multi bani pe facturi atunci cand este frig afara.

In concluzie, daca ai nevoie de un astfel de certificate, fa copii la documentele necesare si suna la un birou care se ocupa cu certificatele energetice, iar in cel mai scurt timp vei obtine documentul necesar.

One thought on “Despre certificatele energetice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.