Florile și emoțiile umane – un gest memorabil

A da flori rămâne un gest important din punct de vedere social, fie într-o perspectivă romantică, seducătoare sau mai convențională. Pentru că florile generează emoții directe și sincere la bărbați și femei. În prezent, să oferi flori e mai mult decât simplu: poți alege oricând serviciile online de livrare flori Bucuresti.

Florile și activarea emoțiilor

La neandertalieni, urmele de polen de flori prezente în morminte au furnizat dovezi că florile îl însoțeau pe decedat. Cercetătorii cred că florile, datorită varietății formelor, culorilor și mirosurilor, ar fi fost percepute ca având proprietatea de a traduce diferitele emoții pe care le simte omul, cum ar fi bucuria, tristețea, dragostea și, din acest motiv, ar fi fost cultivate și utilizate pentru a traduce aceste emoții sau a însoți evenimentele emoționale ale existenței noastre.

Cercetările par, de asemenea, să arate că florile au într-adevăr această proprietate de a activa imediat emoțiile. Compania Haviland-Jones a solicitat unor femei să participe la un sondaj. Pentru a le mulțumi, le-au spus că vor primi un cadou acasă, dar nu au specificat ce și când.

Zece zile mai târziu, femeile au primit un pachet la domiciliul lor care conținea fie un buchet de flori, fie un coș cu fructe și bomboane. Livratorii, care nu știau ce se afla în cutie, au trebuit să evalueze expresia feței persoanei. Pentru a face acest lucru, ei au primit instruire în identificarea mușchilor feței implicați în expresia emoțională prezentată de o persoană.

În ceea ce privește expresia feței, rezultatele arată că pentru cele două cadouri oferite, femeile și-au exprimat bucuria. Așa că se vede că un cadou stârnește o dispoziție pozitivă, iar acest lucru era de așteptat, dar există o bucurie reală și sinceră atunci când oferi flori. Pentru cercetători, florile sunt atât de atașate de emoțiile umane încât simpla lor prezență activează în mod automat anumite expresii.

Context și emoții

Dacă această prezență a florilor are un impact, natura emoțiilor poate depinde de context. Într-un studiu, s-a cerut unor tineri să facă autostop cu sau fără să țină un mic buchet de flori într-o mână. Au măsurat apoi rata de oprire a șoferilor bărbați și femei.

Ca rezultat, nu numai buchetul de flori influențează rata de oprire: trebuie să fie ținut și de un autostopist de sex masculin.

Este posibil ca o conotație romantică asociată cu un bărbat care ține un buchet (un bărbat oferă flori pentru dragoste, o femeie mai mult pentru prietenie sau convenție socială) să fi dus la acest efect. De asemenea, este posibil ca un bărbat cu flori să trezească mai puține suspiciuni sau teamă. Prezența florilor la un bărbat ar liniști femeile.

Efectul florilor asupra emoțiilor tale

Florile reprezintă un gest memorabil. Se vede imediat că florile exercită efecte comportamentale puternice, atât asupra persoanelor masculine, cât și asupra femeilor. În plus, aceste efecte par a fi foarte rapide de activat, deoarece șoferii experienței de autostop au avut puțin mai mult de o secundă de timp de decizie. Acest lucru ar putea explica legătura antică dintre ființa umană și flori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.