Gata cu alegerile

S-au terminat alegerile prezidentiale, de astazi avem un nou presedinte, pe Klaus Iohannis, politian romana de etnie germana, care sper sa faca ceva pentru tara asta si sa o schimbe in bine. A fost mare batalie anul acesta, am observat ca s-au schimbat cateva lucruri, in sensul ca lumea a iesit in numar mare la vot, spre deosebire de anii precedenti cand votau foarte putine persoane. Eu ma bucur pentru asta fiind o dovada ca lumea incepe sa se gandeasca mai mult la ce va fi in tara asta pe viitor.

Am observat o mare imobilizare a tinerilor, care au iesit la vot si au facut numeroase adunari publice. Pana la urma asta este si cauza pentru care Iohannis a reusit sa castige, fiindca tinerii l-au sustinut si majoritatea au votat cu el. Studentii au iesit la vot si au pus stampila de Iohannis, iar asta i-a adus un plus in ochii tuturor.

O mare problema la vot a fost pentru cei din strainatate, cozile fiind de mii de oameni, majoritatea nereusind sa voteze, chiar daca au stat ore intregi la coada. Acest lucru nu ar fi trebuit sa se intample, toti ar trebui sa poata vota, dar din pacate la noi nu este chiar asa.

Eu sunt bucuros de noul presedinte, sper sa fie bine si sa schime sistemul din tara asta. Vom vedea peste 5 ani daca a meritat votul nostru sau nu. Pana acum majoritatea se bucura de cel care a castigat si toti speram ca va fi mai bine.

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

2 thoughts on “Gata cu alegerile

  1. nu, el a castigat datorita emotiei, datorita celor din diaspora. daca nu era fb-ul sa se dea share la greu, sigur tonta castiga.
    eu as fi pariat pe ponta presedinte, daca ar fi organizat bine turul 2 de alegeri. In felul asta pierdeau 500 mii de voturi si castigau in tara. Dar… prostia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *