Inca mai scriem cu creta

Ce pot sa spun, inca mai folosim creta la scoala, din pacate. Este o metoda prea veche pe care nu ar trebui sa o mai folosim, nu inteleg de ce nu se investesc niste bani pentru a cumpara niste tablete scolare mai noi, ceva pe care sa poti scrie cu un marker, ar fi mult mai usor pentru toti. Ar trebui sa cumpere scolile niste table scolare cum sunt peĀ www.tablescolare.com, eu deja m-am saturat de scris cu creta, nu e chiar atat de lejer.

Sistemul de invatamant nu e unul de care sa fii mandru, nu te poti mandri cu sistemul din Romania. Am spus asta de multe ori, sunt multe lucruri la care trebuie lucrat, dar din pacate nu se fac prea multe pentru a aduce sistemul de invatamant la un nivel superior, nu ar fi decat de castigat. Laboratoarele din scoli nu sunt dotate cu aproape nimic, motiv pentru care profesorii nu pot face practica cu elevii, chiar daca ar fi foarte util. Cand facem doar teorie nu e bine, vei iesi din facultate cu o diploma pe care ai obtinut-o dupa ce ai invatat ani intregi, dar nu vei sti sa faci prea multe, pentru ca nu ai facut practica, doar teorie. Din acest motiv totul e la pamant, practica e foarte importanta si ar trebui sa se puna mult mai mult accent pe asta. Ar trebui sa “fure” cateva idei din strainatate si sa le introduca si la noi, sunt multe tari unde lucrurile merg bine, daca s-ar lua de la fiecare cate ceva ar putea sa faca un sistem de invatamant unde sa aiba toti rezultate bune, din cauza faptului ca vor face lucrurile cu grija.

Aici ar trebui sa se investeasca sume mari de bani, daca s-ar pune asta la punct tara ar lua-o intr-o alta directie, sunt sigur ca lucrurile vor merge mai bine si s-ar putea dezvolta favorabil, dar din pacate nu prea ii pasa nimanui, motiv pentru care nu cred ca se vor schimba prea multe lucruri in urmatorii ani.

Au mai introdus cateva idei, cum ar fi Scoala Altfel, dar din cauza lipsei resurselor nu se face nimic. Anul trecut a fost o harababura, am fost degeaba la scoala, nu am rezolvat nimic, mai bine statea acasa si invatat, daca chiar vroiam sa fac asta. Nu prea s-a tinut nimeni de activitati, nu a fost nimic interesant, din pacate. Idea e buna, cu activitati extrascolare, s-ar putea face ceva bun, dar din pacate nu prea e nimeni interesat de cum merg lucrurile, au dat legea si gata, nu se ocupa nimeni sa vada daca totul merge as acum ar trebui.

Cred ca majoritatea sunteti de acord cu mine si aveti multe idei despre cum ar trebui sa fie sistemul de invatamant pentru ca totul sa mearga exact asa cum ne dorim cu totii. Nu cred ca se va schimba nimic in urmatorii ani, este greu pentru ca la noi nu prea se mai misca nimic. Ce pot sa spun, cand vezi filme cu adolescenti si vezi mediul in care invata, parca nu iti mai vine sa te duci la scoala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.