Inca un tren electric in Romania

Azi am citit o stire in care se anunta ca cei de la firma Softronic din Craiova vor sa faca inca un tren electric in tara noastra. Acesta va putea atinge viteza de 160 km/h, o viteza care ne-ar putea bucura pe toti atunci cand am calatori cu trenul, dar oare caile noastre ferate pot suporta trenuri care merg cu o viteza atat de mare? Eu nu prea cred, probabil multe trenuri ar putea merge mai repede, dar caile ferate nu permit asta, motiv pentru care totul se misca atat de greu.

Trenul pe care vor sa-l faca cei de la Softronic ar fi unul super, ar avea internet gratis, wifi si prize, cea ce este foarte important la un tren. Atunci cand te duci undeva si trebuie sa stai mai multe ore in tren, sigur ai nevoie de internet, sa mai treaca plictiseala. Am vazut trenuri care nu aveau nici priza, ce pot sa mai spun, daca nici macar o amarata de priza nu au reusit sa puna.

Eu nu cred ca se va dezvolta CFR-ul prea curand, daca nu se investesc niste bani serios pentru a face trenurile mai rapid, degeaba.

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

2 thoughts on “Inca un tren electric in Romania

  1. Pai, cred ca era vorba sa-l faca pentru export, nu pentru CFR-ul nostru. Cat despre caile noastre, sa stii ca se investesc de cativa ani fonduri europene pentru modernizarea garilor. Dar merge incet totul si nu prea se observa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *