Ingrasaminte pentru plantele care ne hranesc

Natura se bazeaza pe un lant trofic urias. Noi ne hranim cu carne, iar animalele pe care le taiem sunt hranite de noi iarna si se hranesc singure cele care se duc la pasune, vara. Ca sa le fie carnea frageda si gustoasa nu trebuie sa le lasam sa imbatraneasca si suntem atenti la hrana pe care le-o dam, sa fie sanatoasa. Puii de casa, de exemplu, sunt mult mai buni decat cei crescuti la ferma, fiindca le diversificam hrana. Pe masura ce cresc, le inlocuim hrana specifica, introducandu-le cereale in alimentatie, apoi le mai dam sa ciuguleasca si verdeata: iarba, frunze de sflecla si de salata verde. Toate acestea conteaza mult.

Viteii sau miei ii hranim natural, intai cu lapte, apoi le introducem iarba proaspata si nepoluata in meniu. Daca nu le furnizam hrana, nu se vor dezvolta suficient si vor avea o carne slaba si atoasa. La fel se intampla si cu plantele. Nu le semeni si astepti ca totul sa decurga de la sine, fiindca nu se poate. Ai acelasi petec de gradina pe care il cultivi an de an. Practici rotatia culturilor, fiindca stii ca asa se face, dar solul este saracit de atata utilizare. In vechime, oamenii lasau pamantul nelucrat o data la sapte ani, sa respire si sa se reimbogateasca in elemnete nutritive.

Acela se numea an sabatic. Poate ca asa ar trebui sa procedam si noi, dar am fi condamnati, sa vada lumea locul parloaga si sa mai fie si langa casa. Acum s-a desfiintat anul sabatic, fiindca exista ingrasaminte de mai multe feluri, ieftine si care sunt livrate in 3 zile de la plasarea comenzii la adresa indicata. Analizand ofertele de pe site-ul magazinului online Esenzi.ro descoperim patru categorii de ingrasaminte:

1. Ingrasaminte chimice solide. In prezent poti alege din cele 12 tipuri de ingrasaminte chimice solide, in functie de nevoile plantelor tale, dar sa stii ca anumite produse se ridica direct din depozit.

Poti cumpara aminoacizi, azotat de calciu, magneziu si oligoelemente, preturile pornind de la 65 de lei, pana la 250 de lei. Trebuie sa stii ca in acest magazin se negociaza, daca ai nevoie de o cantitate mai mare.

2. Ingrasaminte cu eliberare lenta. 3.Ingrasaminte lichide. Exista 15 tipuri de ingrasaminte lichide si ti le recomand din mai multe motive: in primul rand, nu se pierde nimic, fiind solubile 100% si absorbite in acelasi procent. In al doilea rand, ingrasamantul mentine florile, impiedicand caderea lor inainte de formarea fructului si contribuind decisiv la coacerea rapida, la forma si culoarea perfecta a fructelor sau a legumelor.

4. Ingrasaminte organice. Din cele 27 de ingrasaminte, vei gasi hrana potrivita pentru viitoarea ta recolta, iar daca nu poti alege pe baza informatiilor din dreptul fiecarui produs, solicita consultanta si dupa aceea treci la negociere, mai ales daca vei cumpara in cantitati mai mari. Pomii si plantele tale, de fapt hrana intregii familiei necesita o ingrijire speciala. Si ele au nevoie de hrana sanatoasa, lichida de preferat, sa nu se piarda nimic din ea, dar si de tratamente speciale impotriva bolilor si a daunatorilor.

Nu iti convine sa vezi merele tale pline de viermi, cartofii plini de gandaci de Colorado, frunzele piersicilor pline de rapan! Dupa ce ai pus cartofii pe sant si i-ai prasit deja de doua ori, sa ii vezi acum rapusi de mana, iti vine sa plangi! Nimic din toate acestea nu se vor intampla, daca alegi sa colaborezi cu magazinul de mai sus si plasezi comanda cu produsele necesare pomilor si legumelor tale.

Te asigur ca produsele lor sunt eficiente 100% fiindca sunt luate direct de la cei mai buni producatori, fiind de calitate premium, iar explicatiile sunt atat de bine structurate, incat ai inteles exact cum sa folosesti podusele. Ai porumb, cartofi, ceapa, ardei, rosii si vinete? Nu le lasa in suferinta si ocupa-te de ele cu pasiune, fiindca vei fi laudat de cei dragi, cand vei pune pe masa atatea bunatati ale pamantului. Nu lasa nici pomii sa se usuce, sa fie plini de omizi, si controleaza fructele din timp cu substantele pe care le dai ca tratament livezii tale. O comanda si gradina ta si comorile vegetale din ea sunt salvate. Plantele au nevoie de elemente complete pentru hrana si de tratamente impotriva bolilor si a daunatorilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.