Chrome sau Firefox – avantaje si dezavantaje

Navigatorul web a devenit in ultimii ani un camp de batalie si de inovatii dupa o perioada de stagnare. In aceasta batalie in care au intrat diferiti concurenti, in cele ce urmeaza ne vom indrepta atentia spre Chrome si Firefox, vom incerca sa facem o comparatie intre cele doua browsere.

Firefox. Este browserul indicat pentru cei care isi doresc sa aiba un minim de control asupra activitatilor via internet. Ofera o securitate sporita impiedicand de exemplu un site neprietenos sa execute un program fara sa aiba permisiunea noastra. Gratie acestui browser putem bloca reclamele pop-up nedorite pastrandu-le totodata pe cele de care avem nevoie.

Avantaje: Se misca bine, arata bine, vine cu o multime de posibilitati de extindere – add-on-uri, teme, suporta aproape orice cod HTML si se actualizeaza de unul singur rapid si usor.

Dezavantaje: are tendinta de a deveni mult prea stufos, sa consume resurse multe si sa se incarce din ce in ce mai greu. In plus add-on-urile nu se actualizeaza in mod continuu, dupa ce browserul avanseaza in versiune multe din acestea fiind nefunctionale.

Chrome. Cat despre Google Chrome, acesta si-a impresionat utilizatorii prin simplitatea sa inca de la lansare. Chrome este dotat cu o bara de adresa unica, cu meniuri concentrate intr-un singur buton. Chrome este omniprezent si pe buna dreptate. Dispune de o aplicatie mobila pe fiecare platforma majora ceea ce inseamna ca este mai usoara pastrarea datelor sincronizate. Chrome este gratuit, rapid si usor de folosit.

Avantaje: este un browser extrem de rapid, se incarca aproape imediat, consuma cu pana la 50% mai putine resurse spre deosebire de Firefox, add-on-urile se instaleaza rapid, fara probleme iar uneori nu este necesara repornirea sa.

Dezavantaje: intampina probleme in pastrarea cookie-urilor, se pierd uneori autentificarile intre cele doua sesiuni de browser iar meniul de optiuni este extrem de prost aranjat, un incepator se poate pierde usor printre randuri.

Asa vedem noi cei doi mari competitori.  Parerea noastra: cand vine vorba de alegerea unui browser dintre cele doua, este vorba de o chestiune de preferinte personale. Chrome beneficiaza de un avans deloc de neglijat gratie aplicatiilor pe mobil insa nici Firefox nu se lasa mai prejos, dovada fiind noul browser, Firefox Quantum care se lauda ca este de doua ori mai rapid ca si Chrome. Voi ce parere aveti, ce browser folositi si care credeti ca este mai bun din cele doua prezentate?

Ai alege stocarea informatiilor in Cloud?

Pentru cei care nu stiu, sunt servere Cloud unde poti stoca informatii, poti sa stochezi poze, filme, documente importante sau alte fisiere de care ai nevoie. Acum nu mai are rost sa iti cumperi un HDD mare, sa dai o gramada de bani pentru cativa TB, dar nu prea are nimeni nevoie de atat spatiu. Daca ar fi sa vedem fiecare ce are important in calculator, nu cred ca ar fi prea multe lucruri indispesabile, inafara de poze, are ocupa destul de mult. Avand in vedere ca eu nu am prea multe poze, cu un stick de 4 GB as putea sa-mi fac treaba.

Totusi, stocarea in Cloud e o buna alternativa, asa poti avea acces la fisierele tale oriunde ai fi, de pe orice calculator. Asta este foarte  bine, nu se stie cand te duci la un prieten si apare o problema, iar pentru a o rezolva ai nevoie de niste documente. Eu mai folosesc Google Drive, mai am acolo cateva lucruri important si le pot accesa de oriunde, cu ajutorul contului meu Google.

Chiar daca nu prea folosesc alte calculatoara, decat cel de acasa, nu se stie cand ai nevoie de ceva. Daca ai un smartphone sau o tableta sigur iti va fi de folos Google Driveul. Cei de la Google ofera 15 GB gratis, destul spatiu pentru datele importante, iar daca vreti mai mult, nu va trebui sa scoateti prea multi bani din buzunar, cativa dolari rezolva problema.