Izolatii pentru casa ta

Este important sa ai casa izolata, la fel si pentru un apartament. Izolatia termica a devenit o necesitate in ziua de azi, cand pretul gazelor naturale a crescut si unii nu isi mai permit sa plateasca facturi mari in fiecare luna de iarna. Din acest motiv, cel mai multi aleg sa-si izoleze termic casa, astfel facturile se vor reduce semnificativ si investitia va fi recuperata imediat.

La mine in camera am perete de afara izolat si se simte diferenta. Este mult mai cald iarna, nu trebuie sa tin caloriferul deschis prea mult timp, in cateva ore se incalzeste si ramane asa destul timp. Iarna trecut deschideam cate putin caloriferul la mine in camera, erau necesare doar cateva ore pe zi pentru a se face cald. Diferenta este mare, se simte atat la temperatura cat si la factura, asa ca este o buna alegere izolarea termica. Majoritatea blocurilor sunt izolate termice, mai ales cele noi, fiind o buna modalitate de a atrage clienti care doresc un anumit grad de confort. Pentru ca totul sa fie in regula, trebuie sa alegi o firma de incredere si care are o anumita vechime in domeniu, care stii ca va face totul ca la carte, astfel incat izolatia sa fie calitativa, sa se foloseasca materiale rezistente. Eu pe internet am dat peste e-izolatii , o firma care se ocupa cu mai multe tipuri de izolatii( termice, fonice si tehnice).

Despre izolatii fonice nu prea am auzit multe, adica nu stiu persoane care sa-si fi izolat fonit apartamentul sau casa. Cu toate acestea, uneori este bine sa iti izolezi fonic casa sau apartamentul pentru ca este mult zgomot afara si sunt seri cand nu poti dormi din aceasta cauza. Daca stai langa strada, cum acum circula multe masini si noapte, sigur va fi o problema zgomotul de afara. Geamurile termopan rezolva o anumita parte a problemei, dar nu intotdeauna, atunci cand ai parte de zgomot puternic, daca nu ai izolatie fonica, sigur vei fi deranjat.

La apartament consider ca izolatiile fonie nu sunt foarte utile, adica zgomotul este mai redus, fiindca “imparti” unii pereti cu vecinii si astfel zgomotul va fi mai mic. In schimb, daca stai la casa, probabil deja te-ai saturat dez zgomotul de afara. Daca ar fi sa ma gandesc la cum ar vrea sa fie casa mea, izolarea fonica si cea termina ar fi obligatoriu, fiindca ma intereseaza foarte mult confortul, consider ca este foarte important sa te simti cat mai bine in casa ta.

Din pacate, sunt unele firme care nu ofera servicii de calitate, iar din acest motiv trebuie sa analizezi bine alegerile tale si sa intrebi alti prieteni sau rude, sa vezi la ce firme au apelat si daca au fost multumiti. Cel mai bine este sa primesti recomandari de la cunoscuti, sa afli de ce firme au fost multumiti, astfel vei sti ce sa alegi.

Probabil multi va ganditi la preturile unor astfel de servicii, dar cu siguranta merita, mai ales izolarea termica, care este mai importanta decat crezi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.