Lacul Sfanta Ana

Lacul Sfanta Ana este cunoscut de toata populatia romaniei, atragand anual o multime de turisti, atat romani cat si straini. Este un lac important pentru turismul tarii noastre, fiind singurul lac vulcanic din tara noastra. Se afla in masivul Ciomatu din judetul Harhita. Numele masivului vine de la vulcanul stins Ciomatu, pe fundul craterului a vulcanului stins aflandu-se Lacul Sfanta Ana. Zona a fost una activa de vulcani, acum mii de ani, in masivul vulcanic Puciosu a avut loc cea mai recenta eruptie vulcanica din Muntii Carpati, chiar daca asta sa intamplat acum foarte mult timp.

lacul sfanta ana

Lacul se afla la altitudinea de 946 m si dimensiunile acestuia sunt modeste. Masoara 620 m in lungime si 460 m in latime. Adancimea acestuia este de maxim 7 metri, pot sa spun ca nu este un lac foarte adanc, in comparatie cu alte lacuri din Europa.

Ceva interesant, care atrage turistii an de an, sunt 2 fisuri vulcanice care ne pot ajuta sa stim cum va fi vremea in urmatoarea perioada. Atunci cand un turist simte ca emanatille fisurilor pisca la nas, inseamna ca vremea nu va fi buna, vine ploaia, iar daca nu pisca la nas, va fi vreme frumoasa, numai buna pentru cateva plimbari prin padure.

 

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *