Mandru ca sunt roman?

Nu am inteles niciodata idea asta, de a fi mandru ca sunt roman, de a fi mandru de ceva la care nici nu am contribuit si nici nu am ales asta. Stiu ca voi fi criticat pentru acest articol, fiindca sunt multi nationalisti printre noi, oameni care tin la tara lor si sunt mandri ca s-au nascut in Romania.

Eu nu consider asta o mandrie, nu consider ca ar trebui sa fii mandru de locul in care te-ai nascut, pentru ca nu ai facut tu aceasta alegere si pur si simplu este ceva ce tu nu ai putut decide.

Nu sunt nationalist, chiar nu am inteles niciodata ideile celor care vorbesc despre tara, despre patriotism si despre dragostea de tara in care te-ai nascut, nu am inteles niciodata lucrurile astea. Consider ca poti sa te simti “ca acasa” oriunde, daca iti faci o viata asa cum iti place tie si ¬†faci lucrurile pe care ti le-ai dorit tot timpul.

Personal, mi-as dori sa plec din tara si daca este posibil sa ma stabilesc in alta parte, sa am o viata cat de cat buna si sa nu duc lipsa de cea ce am nevoie. Cei drept, e drum lung pana acolo, nu este asa usor sa te stabilesti intr-o tara straina, dar nu este nici imposibil.

In concluzie, lucruri ca nationalismul, patriotismul si mandria ca esti roman, mi se par lucruri neinteresante si fara nici o valoare pentru mine, dar vreau sa accentuez faptul ca aceasta este doar parerea mea, fiecare gandeste altfel si are alte pareri despre aceste lucruri.

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *