Materiale utile pentru renovarea casei tale

Renovarea casei se poate dovedi complicata, de durata si costisitoare. Fie te muti intr-o casa noua, fie ai decis sa renovezi complet casa in care stai acum, renovarea se dovedeste a fi destul de stresanta. Acest lucru poate fi insa evitat daca folosest materialele potrivite si daca respecti cateva reguli simple.

Primul sfat pe care ti-l dam este acela de a intocmi un plan. Cauta pe internet, documenteaza-te, citeste reviste de specialitate, viziteaza magazine de profil dupa care intocmeste un plan detaliat al renovarii casei si asterne-l pe hartie. Acest plan trebuie sa cuprinda informatii cu privire la lucrarile necesare in casa, la materialele necesare si magazinele de unde se pot achizitiona.

Daca trebuie sa refaci electricitatea.  In cazul acesta realizeaza un plan cu toate intrerupatoarele si amplasarea acestora, cu prizele si destinatia diferitelor cabluri. Marcheaza pe pereti locul in care vei instala prizele si intrerupatoarele noi.

Daca ai nevoie de placare cu rigips. Rigipsul este un material ce a castigat din ce in ce mai mult teren in ultimul secol. Inainte de a cumpara placi gips carton viziteaza mai multe magazine pentru a vedea unde poti gasi rigips pret avantajos si intereseaza-te de placa rigips pret. Odata ce ai aflat rigips pret trebuie sa stii ca benficiile folosirii peretilor din gips carton sunt multiple: montare rapida, eficienta sporita, costuri mai scazute si eficienta in ceea ce priveste izolatia termica si fonica. Placi gips carton sunt ideale in realizarea unui perete despartitor dar si pentru dublarea peretilor din locuinta.

Zugravirea peretilor. Pentru o zugravire a peretilor reusita este essential ca suprafata de zugravit sa fie intr-o stare buna, fara denivelari sau mucegai. S-ar putea ca zugravul sa iti recomande gletuirea in cazul in care peretele este sfaramicios. Fisurile se vor curata si astupa cu ipsos. In cazul in care fisurile de pe pereti sunt mai adanci se recomanda aplicarea benzii de armare din fibra de sticla.

In timpul renovarii unei case, daca aceasta este mai veche, peretii se pot intari cu plasa sau ciment in timp ce usile vechi si ferestrele se vor inlocui cu unele din PVC mai moderne sau din lemn pentru a se asigura o mai buna etanseitate si pentru prevenirea pierderii caldurii pe timp de iarna.

In cazul in care renovarea locuintei presupune demolarea unor pereti mai vechi trebuie sa te informezi daca ai nevoie de avize sau autorizatii pentru a nu risca sa fii amendat ulterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.