Motive pentru care ar trebui sa ai un blog

Munca de blogger necesita timp, rabdare si multa munca. De aceea numeroase sunt persoanele care isi pun intrebarea merita sau nu sa am un blog? Aceasta intrebare este potrivita atat pentru amatori cat si pentru profesionisti. Dar daca am trece in revista cateva motive pentru care ar trebui sa te lansezi in aceasta aventura a blogului?

O poveste de incredere. A detine un blog constituie o oportunitate formidabila de a crea o relatie de incredere cu ceilalti internauti dar si sa iti dezvolti propria incredere in sine. Pe masura scrierii articolelor esti apreciat, ii ajuti pe ceilalti cu sfaturile tale, ii inspiri. O aventura a dezvoltarii personale cu alte cuvinte. Daca ai o afacere, blogul reprezinta cel mai eficient discurs comercial.

Dezvolta creativitatea. Daca detii un blog trebuie sa vii mereu cu ceva nou, trebuie sa cauti idei dar si sa inveti sa iti structurezi gandurile. Un blog iti permite dezvoltarea competentelor de orator si de pedagog prin intermediul scrierilor tale dar si prin explicatiile aduse la intrebarile eventuale pe care ti le pun cititorii.

Inveti sa te organizezi mai bine. Crearea unui blog nu se limiteaza la scrierea si la postarea articolelor ci necesita si unele competente tehnice, de community management, etc. A detine un blog inseamna sa stii sa iti organizezi timpul, sa treci peste lipsa de motivatie si sa combati oboseala si sa iti impui o disciplina personala pentru a avansa si pentru a merge inainte.

Dezvolti competente concrete. Detinand un blog vei achizitiona o serie de competente reale, transpozabile in unele meserii. Dincolo de toate, vei reusi sa dezvolti competente umane, pedagogice.

Formezi o retea. Cu ajutorul unui blog poti constitui o retea : bloggerii ceilalti pe care ii intalnesti la anumite evenimente sau in cadrul unor intalniri virtuale, cititorii tai sau oamenii intalniti la evenimentele organizate de tine formeaza o retea. Aceste persoane pot reprezenta un adevarat sprijin la nevoie sau pot deveni viitoarea ta clientela.

Castigi bani. Unii isi creeaza un blog cu scopul de a castiga bani in plus sau pentru a face din blogging un job full-time. Acesta nu este un obiectiv usor de atins. Insa castigarea banilor prin intermediul unui blog necesita timp. Pentru asta trebuie sa produci continut memorabil pentru ca articolul tau sa genereze trafic si ca linkurile de afiliere sa fie accesate. Trebuie sa alegi cu atentie prousele pe care le promovezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.