O lume in schimbare cu Andreescu Gabriel fotograf videochat

Trec agale prin oras, iar cladirile cenusii din trecut au disparut. Asa cum poti sterge un punct de pe harta si ele au fost sterse de pe fata pamantului. S-au dus acele alimentare cu peretii murdari in care nu gaseai mare lucru, iar cand venea masina prin spate, cozile erau kilometrice. Cum simteau oamenii ca se baga marfa, cum puneau sacosele la rand. Gaseai la rand la carne, paine sau lapte intreaga familie, sa obtina mai multe produse. Da, veneau si copiii de 5-6 ani si erau respectati ca persoanele adulte. Cladirile alimentarelor erau lungi si joase, lipsite de stil, rafturile din lemn raspandeau in jur un miros neplacut.

Parca era un magazin satesc putin mai mare si atat. Sa fii vanzator/vanzatoare la orice magazin in zilele acelea era un privilegiu. Te puteai considera un fel de vedeta a orasului. Au trecut peste 30 de ani si astazi orasul are casa de pariuri, internet cafe, supermarket, cinci banci si doua hoteluri, desi este micut. Liceul vechi a devenit colegiu si in fiecare vara se organizeaza Universitatea de Vara la care vin savanti din toata tara si mai vin si din strainatate. Lumea noastra este in schimbare si trebuie sa o acceptam ca atare si totul a inceput cu Andreescu Gabriel fotograf videochat care considera ca frumusetea trebuie sa fie promovata. Cat timp petreceau oamenii in statiile acestui oras! Stateau cu orele fiindca autobuzele circulau din 3 in 3 ore si erau intesate de navetisti.

Te mirai cum de nu se rupeau usile de greutatea celor care se sprijineau in ele. Coloane de fum ramaneau in urma lor, dar si oameni pe jos, sa vina cu masina urmatoare, fiindca nu incapeau toti in autobuzul pentru care asteptasera cel putin o ora. Astazi au aparut taxiurile si in oraselul nostru de munte. Oamenii nu mai asteapta cu orele in picioare dupa autobuz, ci suna si comanda o masina si ajung in 15 minute la casele lor. Este o lume a confortului si a luxului, o lume care s-a reconstruit din temelii. Oamenii spun ca era mai bine in trecut, fiindca acum 20-30 de ani erau tineri si sanatosi.

Dorul de copilarie sau de tinerete ii fac sa uite lipsurile de atunci, nedreptatile, ingradirea libertatilor si a drepturilor. Nu este deloc corect sa doresti intoarcerea in trecut, fiindca pe atunci tu ai fost tanar si restul sa nu conteze. Priveste cu ochii plini de recunostinta intreaga schimbare din jurul tau si fii fericit! Traim intr-o era noua in care au aparut profesii noi, interesante, bine platite, originale. Cine ar fi crezut ca internetul ne va ajuta sa facem cumparaturi, fara sa intram in magazine, de acasa, iar cumparaturile sa vina dupa noi acasa? Avem nevoie de un contabil? Pana si pe acela il putem comanda de pe internet. Avocatul te consiliaza, fara sa te deplasezi de la domiciliu.

Cu editurile sau agentiile de stiri comunici tot virtual, in timp ce ziarele se pot citi online. Da, cine s-ar fi gandit ca va veni vremea in care nu va mai trebui sa cumparam ziare, fiindca le putem citi pe dispozitive? Este o minune ca eu sa fiu la Ploiesti si sa trimit documente la Cluj-Napoca, la Timisoara sau Bucuresti! Referatele cerute la examenele de la facultate nu mai sunt duse personal, fiindca lumea stie ca lipsa timpului este acuta si multi student lucreaza in timp ce merg si la studii. Toate orasele s-au schimbat.

Acum, intr-un mall este un oras intreg. Gasesti in acelasi loc: restaurante, cafenele, magazine, cinematografe, saloane de infumusetare si loc de joaca pentru copii, dar si pentru adolescenti. Orasul este plin de locuri minunate in care oamenii pot sa petreaca din zori si pana noaptea tarziu. Timpul nu mai are rabdare, zilele, lunile saptamanile si anii trec ca un vis. Asteptam o sarbatoare, iar sarbatoarea parca a trecut de ieri.

Plecam in excursie pentru o saptamana si ni se pare ca s-a terminat inainte de a incepe. Hei, hei, copilaria, adolescenta, tineretea mea au trecut pe rand, dar ma bucur pentru cei care astazi zambesc vietii din suflet! Realizarile imi par din aur, iar lumea se transforma cu viteza luminii. Haideti sa privim lumea, asa cum este astazi si sa ne bucuram de viata si de darurile sale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.