Oameni care au naufragiat

Intotdeauna am fost uimit de cum au reusit sa supravietuiasca cei care au naufragiat, sunt multi oameni care au supravietuit pe mare zile intregi, saptaman, luni. Am vazut filme care au fost facuta dupa povesti reale ale oamenilor care au reusit sa supravietuiasca mult timp, singuri, departe de civilizatie. Ma gandeasc ca daca as fi eu in locul lor nu stiu daca as rezista mai mult de cateva zile, cred ca e groaznic sa stai singur, departe de oameni, sa fii singur atat de mult timp probabil te face nebun. Cu ocazia acestui articol mi-am amintit de un film, voi scrie si despre el.

Probabil dupa ce rezisti ceva timp deja devine o dorinta extreme, sa supravietuiesti. La inceput sigur nu ai prea mari sperante si te resemnezi imediat cu idea, dar dupa cate zile devine singurul tau scop si stii ca trebuie sa rezisti. Cel putin asa vad eu lucrurile, nu am fost niciodata intr-o asemenea situatie si nu am de unde sa cunosc adevaratul sentiment.

Cea mai interesanta poveste pe care am vazut-o este a unui tip numit Steven Callahan, care a supravietuit 76 de zile pe mare, intr-o barca de salvare. Nu mai tin minte exact cum ajunsese in acea situatie, dar parca plecase intr-o excursie cu barca si aceasta s-a scufundat din cauza vremii proaste. El a reusit sa supravietuiasca cu greu, a mancat pesti si a baut apa pe care si-a procurat-o cu ajutorul unor distilatoare solare. Totusi, 76 de zile este foarte mult pentru a sta pe mare intr-o barca de salvare.

Pana la urma a ajuns la destinatie, dar cu o mare intarziere si intr-o stare proasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.