Panouri solare – motive pentru care sa le folosesti

Sunt sigur ca ati auzit cu totii de panouri solare, dar poate nu stiti inca daca sunt eficiente si daca merita sa le folositi la casa voastra. Eu din pacate stau la bloc si folosirea acestora ar fi imposibila, dar sunt multi care locuiesc la casa asa ca ar fi o idee buna sa se intereseze despre cumpararea panourilor solare. Stiu ca intr-o vreme era si un fel de proiectul prin intermediul caruia puteai primi bani de la stat pentru instalarea lor. Din cate stiu, primeai cam 70%, iar restul banilor trebuia sa ii pui tu, dar nu stiu daca mai exista acest proiect.

In primul rand, poate unii va ganditi la natura si vreti sa o protejati, o metoda buna fiind folosirea acestor panouri solare. Panourile solare nu afecteaza mediul inconjurator, fiind o buna metoda pentru a avea grija de natura si pentru a reduce poluarea. Stim cu totii cat de mult este poluata atmosfera, stim cu totii ca in fiecare zi inspiram aerul poluat din cauza masinilor sau a fabricilor, dar nu numai. Din acest motiv ar trebui ca fiecare dintre noi sa contribuim, cat de mult putin, la pastrarea planetei nepoluata, dar este  destul de dificil.

O buna metoda sunt panourile solare, astfel poti obtine energie si apa calda cu ajutorul razelor solare, iar aceasta metoda nu este poluanta pentru mediul inconjurator. Panourile solare sunt de 2 tipuri, fotovoltaice si termice.

Cele mai folosite sunt cele termice, ele fiind o sursa de apa calda pe timpul verii sau atunci cand este Soare. Daca te-ai saturat sa folosesti boilerul de acasa care functioneaza pe curent, panourile solare te pot ajuta sa economisesti niste bani. Chiar daca cei mai multi dintre voi va ganditi ca nu aveti bani pentru a le instala, luati in calcul ca ele eu o durata lunga de viata, pana la 25 de ani. Conform specialistilor, investitia este amortizata in maxim 5 ani, deci veti recupera banii destul de repede, iar dupa asta, va veti simti mult mai bine stiind ca nu mai platiti atat de mult.

Panourile solare fotovoltaice nu prea sunt folosite de oricine, in general doar marile companii isi permit sa le instaleze. Din cate stiu, pretul lor este mult mai mare, da asta nu inseamna ca nu este o investitie buna. Curentul este destul de scump, cu totii platim facturi mari la curent, pentru ca acum sunt multe electrocasnice pe care le folosim si creste imediat factura.

Eu consider panourile solare o buna metoda de a economisi bani pe termen lungsi de a proteja mediul. In plus, nu este o “victima” a scumpirilor de care avem parte cu totii, tu vei avea acasa propriile sisteme care iti genereaza curent si apa calda, nu va trebui sa depinde de alte companii.

In concluzie, daca ai nevoie de asa ceva, poti gasi aici panouri solare, cat si multe alte informatii despre asta, oferte si cum functioneaza ele, pentru a fi siguri ca va sunt de folos.

In plus, am pus mai joc un video despre cum functioneaza panourile solare termice, sigur va este de folos.

One thought on “Panouri solare – motive pentru care sa le folosesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.