Pestera Scarisoara

Dupa cum am promis, voi face articole in care sa prezint obiective turistice din Romania, iar dupa ce voi aduna un numar maricel de articole despre tara noastra, voi trece la obiective turistice din strainatate. Acesta este un prim articol din seria se va urma, sper sa va placa.

ghetarul din pestera scarisoara

Sa vorbesc putin despre Pestera Scarisoara, chiar daca nu am ajuns niciodata pe acolo am auzit multe lucruri frumoase despre ea. Este o pestera care adaposteste un ghetar subteran, cel mai mare din Romania. Numele de Pestera Scarisoara vine de la comuna Scarisoara, care se afla la 16 kilometri de aceasta. Acum ceva timp, pestera apartinea aceste comune, acum apartine comunei Garda de Sus din judetul Alba.

Atunci cand vrei sa intri in pestera vei fi intampinat de un impresionant aven cu diametrul de 60 m. Peisajul este frumos, vei fi nevoit sa cobori aproximativ 48 de m pentru a ajunge in pestera, distanta avenului. Drumul ingust sapat in stanca te va atrage, daca iti plac locurile rustice, daca iti place natura.

Partea de sus a ghetarului, cea vizibila, este asemanatoare cu botul unui urs, cea ce ofera o imagine interesanta, ghetarul semanand cu un urs.

In viitor, as vrea sa vizitez aceasta pestera, cat si Pestera Ursilor, despre care am auzit mai multe lucruri si cred ca ar fi interesanta o excursie in care sa vizitez mai multe obiective turistice din tara. Mi-ar place sa fac un tur a Romaniei, in care sa trec in agenda cele ma importante obiective turistice ale tarii noastre, asta ar fi chiar foarte interesant.

One thought on “Pestera Scarisoara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.