Pestera Ursilor

Intr-un articol anterior am vorbit despre Pestera Scarisoara, acum vreau sa sa spun cate ceva si despre Pestera Ursilor. Chiar daca nu am vizitat-o, neavand ocazia sa fac asta, pe internet sunt informatii interesante despre aceasta si multe imagini reprezentative.

pestera ursilor

Descoperita in 1975, a reusit sa devina una dintre cele mai importante obiective turistice din Muntii Apuseni. Descoperirea ei se datoreaza unei dinamitari la o cariera de marmura care se afla in zona. Pestera apartine judetului Bihor si se afla la 482 m altitudine.

Pestera este una de mari dimensiuni, avand o lungime de 1.5 km, destul de mare incat sa ai cea vizita. Din pacate, doar 488 m din aceasta este deschisa publicului, nu poti vizita toata pestera, o mare partea din aceasta fiind destinata strict cercetarilor stiintifice. Marele succes pe care il are pestera se datoreaza si stalactitelor si stalagmitelor prezente in interior, care ofera turistilor un peisaj frumos. Totusi, cea mai importanta atractie a pesterii sunt fosilele ursului de caverna, de unde vine si numele pesterii.

Astfel, este una dintre cele mai vizitate pesteri din tara, fiind unica in felul ei.

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *