Prea mult zgomot afara

Uneori ma deranjeaza tirurile care tot trec pe strada de langa blocul meu, chiar daca nu am camera indreptata spre strada tot se aude zgomotul produs de tiruri. Inainte, cand dormeam in alta camera, problema era mai mare, camera fiind in partea dinspre strada zgomotul nu era chiar atat de nesisizabil. Chiar daca nu prea ma deranjeaza galagia, sunt momente cand pur si simplu nu vreau sa aud zgomot deloc, ori am ceva treaba si sunt obosit, ori ma doare capul si pur si simplu am nevoie de liniste.

Geamurile termopan nu pot izola fonic prea bine, de exemplu la mine in camera se aude daca latra mai multi caini sau e zgomot puternic, chiar daca am geamuri termona. Probabil ceva izolatii fonice  ar rezolva problema, asa nu ar mai fi zgomot in casa. Oricum, la mine problema este mica, cei care stau la case care se afla exact langa sosea sau calea ferata nu prea au parte de liniste. Cum noaptea masinile circula destul de tare fac mult zgomot si niste geamuri simple de terminat nu il pot opri. Probabil cunoasteti problema, poate sunt printre voi persoane in astfel de situatii si se trezesc noapte cand trece un tren sau o masina mai mare, iar asta nu este deloc placut. Cand te trezesti din somn in miezul noptii este posibil sa nu mai poti dormi, daca esti sensibil. Bine ca eu nu am probleme de genul acesta, deobicei dorm si nu ma trezesc asa usor, cea ce este un lucru bun.

Daca ar fi sa imi construiesc o casa sigur as lua si asta in calcul, sa fie cat mai bine izolata foni si termic, chiar nu are rost sa ai probleme cu zgomotul si caldura, mai ales daca iti faci o casa noua. Atunci cand iti faci ceva nou trebuie sa iei in calcul toti factorii care te-ar putea deranja si sa faci in asa fel incat sa ii elimini cat de mult posibil. Izolatii fonice si termice sunt importante, chiar daca pentru unii nu conteaza, cei care sunt mai sensibil au nevoie de un nivel de confort mai ridicat.

Daca ai un plan construirea unei cladiri pentru spatii de birouri atunci ar trebui sa dai o mare importanta izolatiilor fonice, altfel este posibil sa nu ai prea mare succes. Atunci cand cineva vrea sa inchirieze un spatiu pentru un birou se va uita la acesti factori, ii trebuie liniste, lumina buna si caldura, pentru a putea lucra asa cum ii place lui si sa dea un randament cat mai mare. Nimeni nu va alege un loc unde este  galagie, pentru ca l-ar putea deranja de la munca, cea ce nu i-ar conveni.

Eu nu am camera izolata fonic, nici nu e mare nevoie, chiar daca mai sunt momente cand se aude zgomotul de afara, nu e atat de mult incat sa ma deranjeze.

In concluzie, acum este important sa ne gandim si la izolarea fonica, afara fiind mult zgomot de la masini uneori este stresant, sa tot auzi cum trec masinile sau cum tipa altii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.