Pregateste masina de iarna

Temperaturile incep sa scada simtitor, aerul este din ce in ce mai rece. Si masina trebuie sa fie echipata si pregatita pentru iarna nu doar proprietarul, nu-i asa? Cel mai bine ar fi sa nu astepti ca primii fulgi de zapada sa te ia prin surprindere. Iata cum iti poti pregati masina pentru iarna.

Bateria. Bateria unui autovehicul se fragilizeaza iarna. Daca detii un multimetru ideal ar fi sa verifici daca bateria este in stare buna de functionare, adica sa te asiguri de faptul ca prezinta o intensitate de 12.6V. Fii vigilent si gandeste-te la o inlocuire sau macar la o incarcare daca intensitatea scade sub 12 V.

Anvelopele. Deoarece iarna este pe cale sa isi intre pe deplin in drepturi masina trebuie sa fie dotata cu anvelope de iarna. Iti poti alege anvelope de iarna de pe acvila-romania.ro. motivul principal pentru care trebuie sa iti dotezi masina cu caucicuri de iarna este ca acesta au o compozitie diferite fata de cele de vara sau cele all season. Exista pe piata anvelope de iarna ieftine menite sa reduca substantial riscul de acvplanare al masinii. Alege cu incredere anvelope de iarna pe acvila-romania.ro, daca ai nevoie rapid de ceva de calitate.

In cazul in care anvelopele de iarna sunt cumparate de anul trecut sau de mai multa vreme trebuie sa verifici uzura acestora. Trebuie sa fii atent la orice deformare, uzura anormala sau orice alt indiciu cara arata ca anvelopele necesita inlocuirea.

Antigelul. Verificarea antigelului este si ea importanta. Este bine sa verifici in mod periodic nivelul lichidului de racire din vasul de expansiune. Tine cont de faptul ca nu trebuie sa torni niciodata antigel sau apa rece in circuitul de racire al motorului fierbinte deoarece acest lucru poate omori motorul instant.

Temperatura motorului trebuie verificata in mod constat pe timp de iarna. Daca observi ca aceasta este scazuta inseamna ca termostatul masinii este defect si necesita o programare la service.

Instalatia de climatizare.  Filtrul de polen nu trebuie sa fie infundat ceea ce duce la circulatia aerului. In cazul in care masina este prevazuta cu rezistente de incalzire a parbrizului trebuie sa verifici functionarea acestora. Acestea se vor folosi doar cand parbrizul este inghetat si cu motorul pornit.

Stergatoaele de parbriz. Iarna, stergatoarele de parbirz au mult de suferit din cauza ghetii. In momentul in care se actioneaza maneta de pornire a stergatoarelor, motorul electric al mecanismului este activat si este sub tensiune pana cand sergatoarele vor realiza miscarea obisnuita.

Verifica si sistemul de incarcare electrica a bateriei masinii ; acest lucru include verificarea curelei alternatorului (sau a accesoriilor). Verifica instalatia de iluminare s inlocueste becurile arse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.