Pretul apartamentelor in Romania – ce oras alegi?

Pretul unui apartament variaza in fnctie de mai multi factori printre care localizare, suprafata sau vechime. In plus, pretul unui apartament este influentat si de dezvoltarea economiei tarii, aceasta avand un impact mare asupra procesului de achizitionare a unui apartament.

Bucuresti si Cluj-Napoca se afla in topul oraselor cu cele mai ridicate preturi pentru apartamentele vechi si noi scoase la vanzare. In plus, pretul apartamentelor din marile orase a crescut incepand cu 2017. Anul 2017 a debutat in forta in ceea ce priveste piata imobiliara. Pretul apartamentelor din marile orase din tara a crescut incepand cu luna ianuarie a acestui an cu aproximativ 1.3% comparativ cu luna decembrie a anului 2016. Cu alte cuvinte, s-a ajuns de la 1050 de euro pe metru patrat util, la 1064 de euro pe metru patrat.

Bucuresti. In ultima vreme, apartamentele din Bucuresti s-au scumpit cu aproximativ 1,4%, au ajuns de la 1141 de euro la  1157 de euro. Apartamentele vechi s-au apreciat cu 3,7%.

Brasov. In orasul situat la poalele Tampei preturile la apartamente au crescut de la 900 la 920 de euro pe metru patrat. Cu alte cuvinte, daca cauti apartamente noi in Brasov, trebuie sa stii ca acestea sunt cu aproximativ 2% mai scumpe decat anul precedent, ajungand de la 870 de euro la 887 de euro. In ianuarie apartamentele vechi s-au scumpit cu aproximativ 2.3%  in ianuarie.

Cluj Napoca. Interesant este faptul ca orasul Cluj-Napoca, capitala Transilvaniei a inregistrat o crestere temperata a preturilor la apartamente incepand cu luna ianuarie. Preturile au crescut de la 1247 la 1257 euro pe metru patrat. Locuintele vechi s-au scumpit cu aproximativ 2.1% din ianuarie insa cele noi s-au ieftinit cu 1% ajungand de la 1184 de euro la 1172 euro pe metru patrat.

Iasi. In Iasi preturile au urcat per ansamblu cu 3,6% din luna ianuarie, de la 854 la 885 de euro pe metru patrat. Cu toate acestea, preturile au urcat cu un procent de doar 0.9% decat in urma cu un an.

In orasul de pe Bega, Timisoara, in ianuarie, preturile apartamentelor au crescut cu 0,3 %, de la 1027 la 1030 de euro pe metru patrat. Chiar daca apartamentele vechi din Timisoara s-au apreciat cu 1,1% in ultima perioada, cele noi in schimb s-au depreciat cu 2.3%, ajungand de la 1056 de euro la 1032 de euro pe metru patrat util.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.