Prima experienta pe zapada

Alaltaieri am iesit prima daca cu masina pe zapada. Am certul de pe la sfarsitul lui decembrie, pe atunci nu era zapada deloc, asa ca nu am avut cum sa capat experienta. Am fost pana la tara si am condus putin, pe drumurile principale nu era zapada, circulai aproape ca vara, fara probleme. Satul unde stau bunicii mei e putin mai retras, nu e chiar la sosea, mai am de mers cativa kilometri. Drumul era deszapezit cam prost, loc doar de o masina si stratut de zapada de pe sosea cam gros. Nu stiu cum de nu s-au gandit sa dea zapada de pe toata suprafata drumului. Daca te intalneai cu o masina nu aveai ce sa faci, trebuia sa mergi inapoi pana gaseai un refugiu sa ii faci loc celuilati sa treaca.

Nu am avut probleme mari, au fost cateva locuri unde se circula cam greu si nu prea m-ai puteam controla masina, dar asta nu se intampla prea des. Am patit o data sa intru intr-un mormat de zapada, dar am iesit si de acolo dupa cateva minute. Acolo zapada e mult mai mare ca la mine in oras, asa a fost tot timpul.

Am avut ocazia sa condus si pe zapada, e cam dificil, trebuie sa fii mult mai atent, nu iti permiti greseli prea mari pentru ca ramai acolo. Sigur ati vazut masini blocat in zapada si chiar daca impingeau 5-6 oameni la ea, tot nu iesea de acolo. Daca nu ai o lopata la tine nu ai sanse prea mari sa iesi de acolo. Toti soferii ar trebui sa aibe in portbagat o lopata si ceva nisip sau sare, in caz de raman blocati sa poata iesi mai usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.