Probleme cu coloana vertebrala? Iata cum le ameliorezi.

Una dintre cele mai frecvente probleme actuale in materie de sanatate o reprezinta durerile asociate defectiunilor coloanei vertebrale. Aceste probleme au diferite origini la baza care este fooarte important sa fie cunoscute si intelese.

De cele mai multe ori aceste probleme isi au originnile inca din copilarie, atunci cand toate aceste probleme pot fi prevenite prin consultul periodic la medicul de specialitate, un control de rutina, in ciuda faptului ca totul poate parea perfect normal la inceput.

Problemele coloanei vertebrale apar tot mai frecvent in primul rand datorita unei pozitii zilnice inadecvate. Fie ca vorbim de catre pozitia pe care o adoptam in timpul zilei, la locul de munca, fie de pozitia pe care copiii o adopta la scoala sau la scris, o simpla pozitie neadecvata se poate transforma intr-o obisnuita ce duce la degradarea coloanei vertebrale.

Totodata si o incaltaminte neadecvata poate duce la deformarea piciorului si implicit la probleme in zoona soldurilor si in cele din urma la probleme asupra coloanei vertebrale. Un alt fenomen des intalnit si o sursa principala pentru care apar probleme asupra coloanei vertebrale se datoreaza pozitiei neadecvate din timpul somnului.

Toti acesti factori pot fi corectati cu usurinta daca se determina aceste erori inca din primii ani de viata. Asa ca nu-ti fie frica sa mergi la medic oridecate ori semnalezi o astfel de problema, fie in scop preventiv.

Dar cum reduci probleme asociate coloanei vertebrale?!

In primul rand este din nou de mentionat ca exita diferite afectiuni denumite sub termenul general de spondiloza si/sau hernie care duc la deformarea coloanei vertebrale pe anumite sectiuni si care aduc cu sine numeroase stari de disconfort. O parte din acestea pot fi corectate prin operatie, in timp ce alltele se pot mentine sub control doar printr-o pozitie adecvata, prin analgezice, exercitii de specialitate (kinetoterapie si fizioterapie) si masaj.

In acelasi timp , in ceea ce priveste mentinerea si stabilirea unei pozitii corecte in timpul somnului, are un impact direct asupra coloanei vertebrale si respectiv asupra satisfactiei de odihna si a starii generale fizice. Poate ca deseori te-ai trezit cu dureri de cap si/sau de spate care se pot datora nu doar pozitiei inadecvat in care ai stat peste zi, dar in acelasi timp si datorita pozitiei din timpul somnului. Astfel, daca se semnaleaza si o durere de cap, o stare de ameteala, este posibil sa ai o problema a coloanei vertebrale si sa fie necesar sa iei masuri.

In primul rand iti recomand sa te orientezi catre saltele adecvate problemei tale. Acestea iti pot asigura un somn linistit si totodata pot reduce cu mult incidenta si intensitatea durerilor de spate. Totodata, o saltea adecvata trebuie precedata si de perne adecvate, astfel incat pozitia ta de somn sa fie una cat mai dreapta cu putinta. Apeleaza la saltele si perne care se pot mula dupa pozitia corpului, asigurand in permanenta un sprijin.

In acelasi timp, pe timpul zilei, poti purta echipamete medicale pentru spate, create ideal pentru a fi purtate sub haine intr-un mod insesizabil, care vor ajuta la corectarea pozitiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.