Puterea magica a gandului – Editie revizuita – David J. Schwartz

In pofida trecerii timpului, aceasta carte, totodata primul best-seller al autorului, este considerata si in ziua de azi un reper de marca in cadrul literaturii de specialitate. Dr. David J. Schartz si-a inceput cariera intr-o scoala rurala din Indiana devenind ulterior un orator apreciat, sustinand discursuri numeroase in cadrul a peste 3000 de conventii pe teme sociale. Milioane de oameni au reusit sa isi imbunatateasca viata gratie scrierilor sale, au invatat prin intermediul acestora sa isi administreze mai eficient afacerile, sa vanda mai bine si sa castige mai multi bani. Insa, cel mai important, au reusit sa isi gaseasca pacea mintii si fericirea.

Succesul nu este determinat de marimea creierului, succesul este determinat de puterea gandului, mai bine zis de puterea magica a gandului. Daca vrei sa ajungi pe culmile succesului trebuie sa profiti din plin de puterea gandului. Acest lucru este valabil si pentru persoanele aflate in cautarea fericirii, averii sau satisfactiei personale, acestea sunt direct proportionale cu marimea gandirii tale.

Suntem rezultatul a ceea ce gandim. Si, cel mai adesea, gandurile noastre sunt mici, nu avem obiceiul sa ne gandim la lucruri marete. Acesta este principalul mesaj al acestei carti care ne da o multime de sfaturi pentru a indrazni sa gandim maret. Este de ajuns sa credem ca putem avea succes pentru a reusi acest lucru. In momentul in care ne gandim ca un lucru este imposibil, creierul nostru se pune in miscare pentru a determina de ce acel lucru este imposibil. Insa, daca suntem convinsi de faptul ca acel lucru este posibil, creierul nostru incepe sa caute solutii pentru a concretiza acel ceva. Daca ne luam obiceiul de crede ca fiecare situatie in parte are o solutie si ca suntem capabili sa o gasim, oferim creierului nostru conditiile ideale pentru a gandi maret.

A avea incredere in capacitatile noastre reprezinta un ingredient essential pentru a reusi.  Cel mai mare dusman al succesului, al reusitei este teama.  Teama este ceva desebit de real, trebuie mai intai sa recunoastem existenta acesteia daca vrem sa o invingem. Indecizia nu face decat sa sporeasca teama. Actiunea, din contra, vindeca teama. Increderea este achizitionata si dezvoltata prin intermediul actiunii. Trebuie sa credem in capacitatile noastre de la bun inceput, actiunea este cea care creste victoria.

Capul nostru este o fabrica de idei. O fabrica ce produce zeci, sute de idei chiar. Aceasta productie se afla in mainile a doi superviseri, D-l Succes si Doamna Infrangere. Primul este respponsabil de producerea gandurilor pozitive. A doua pentru gandurile negative. Incredinteaza aceasta productie D-lui Succes sau Doamnei Infrangere si vei constata ca aceleasi evenimente iti vor parea radical diferite.  Aceeasi zi iti va parea minunata sau din contra, oribila. Da cheile d-lui Succes, acesta iti va arata ce trebuie sa faci pentru a reusi.

Gandirea mareata inseamna ca iti indrepti atentia asupra dezvoltarii personale. Nu este vorba doar despre cati ani petrecem pe bancile scolii, de cate diplome avem in sertar. Educatia in care merita sa investim este cea care ne prmite sa ne dezvoltam si sa ne cultivam gandirea si spiritul. Investeste si in surele de idei, cumpara de exemplu o carte pe luna sau aboneaza-te la un ziar sau o revista care te intereseaza cu adevarat.

Ne imaginam adesea liderii drept persoane extrem de ocupate. Iar acest lucru este perfect adevarat. Insa, privind de mai aproape, constatam ca aceste persoane isi petrec destul de mult timp singuri, meditand sau reflectand. Liderii se folosesc de aceasta solitudine pentru a gasi solutie la o problema, pentru a-si planifica actiunile, intr-un singur cuvant, sa gandeasca maret.

Cultiva entuziasmul. Daca ceva te intereseaza mai mult, invata mai multe lucruri despre acel ceva, informeaza-te. Depune energie in tot ceea ce faci, zambeste cu ochii, arata-ti dintii. Da energie frazelor si cuvintelor tale. Coloreaza-ti frazele cu emotie sincera. Foloseste intotdeauna cuvinte pozitive si vesele pentru a descrie starea in care te afli, pentru a le vorbi celorlalti si pentru a-i incuraja. Un limbaj pozitiv are un impact deosebit de pozitiv asupra gandurilor tale. A dori mai multi bani este un lucru natural insa tine cont de faptul ca oamenii cu bani multi sfarsesc mereu cu buzunarele goale. Pentru a recolta bani trebuie mai intai sa semeni.

Iata cateva din recomandarile autorului care ne demonstreaza puterea magica a gandului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.