Romanii au posibilitatea de a alege unde doresc sa munceasca

In Romania piata muncii este foarte diversificata, deoarece romanii au posibilitatea de a alege unde doresc sa lucreze. Unii aleg locuri de munca in Cluj, precum si locuri de munca in Timisoara mai sunt si exceptii precum tinerii care aleg locuri de munca in Belgia.

Cu toate astea, romanii nu duc lipsa de locuri de munca, fie in la ei in tara sau peste hotare, alegerea ramanand la discretia fiecaruia.

Cei care aleg sa lucreze in Bucuresti, se pot bucura de aceleasi beneficii si conditii ca in afara, deoarece tot mai multe multinationale au pus la dispozitie sute de joburi pentru tinerii absolventi si pentru persoanele din categoria “30+” care doresc sa se recalifice.

Joburile din domeniul Call Center castiga teren!

Tot mai mult persoane au posibilitatea de a lucra intr-un mediu placut, in fata PC-ului, datorita multinationalelor care decid sa isi multe call center-urile la noi in tara.

Aceasta afacere este foarte benefica in special pentru persoanele care se intorc in tara dupa cativa ani de stat prin strainatate si pentru tinerii care si-au format educatia in mediul online de unde au invatat si limba engleza.

Acesti mini-corporatisti sunt viitorul care impinge economia tarii spre dezvoltare, iar unii au salarii de invidiat chiar si de functionarii publici.

Avantajul acestor angajatori este ca la interviuri nu sunt foarte exigenti in cerinte precum angajatorii firmelor romanesti care de obicei iti cer si foaia matricola de la gradinita.

Singura cerinta de la care nu se abat multinationalele Americane, este sa cunosti limba Engleza la un nivel avansat si sa ai cunostinte minime de operate PC.

Este un lucru foarte bun, deoarece candidatul, dupa ce va trece de interviu si va devenii angajat al companiei, ava fi instruit in continuare pe functie si va capata experienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.