Scaune-online.ro iti ofera o multime de scaune din care sa alegi! 

Atunci cand petreci 8 sau 9 ore la birou, trebuie sa iei in considerare si posibilitatea de a avea un scaun de calitate. Nu este foarte sanatos sa stai pe un scaun rigid, mai ales daca suferi si de probleme ale lombarei. Magaiznul Scaune-online.ro ofera clientilor o gama vasta de scaune birou la preturi mai mult decat rezonabile.

In ziua de astazi, achizitionarea unui scuan de calitate pentru birou nu trebuie sa reprezinte o investitie enorma, deoarece magazinele precum scaune-online.ro ofera produse cu preturi cuprinse intre 200 si 400 lei de o calitate extraordinara.

Pozitia corecta la birou este cea mai comoda, in care ne lasam spatele pe spatarul scaunului, ne sprijinim mainile pe birou si nu ne aplecam in fata pentru a lucra.

Desigur, pozitia corecta la birou este strans legata de scaunul pe care il utilizam, de prezenta unui suport lombar la nivelul scaunului, cat si de posibilitatea de regla inaltimea, astfel incat sa fie perfect adaptat nevoilor noastre. Chiar si daca adoptam o pozitie corecta si avem un scaun care sa ne confere o postura corecta, nu trebuie sa uitam sa luam pauze la fiecare ora si sa ne ridicam de la birou.

Ergonomia unui scaun de birou este definita ca fiind disciplina care se ocupa cu studiul conditiilor de munca in vederea obtinerii unei adaptari optime a omului la ele. Practic, cei care studiaza acest domeniu sunt in cautarea unor conditii de lucru perfect adaptate necesitatilor oricui. Cand ne referim la ergonomia la locul de munca, ne referim la luminozitate, la temperatura potrivita in incapere, dar si la un birou si la un scaun care sa ne permita sa lucram intr-o pozitie corecta, perfect adaptata nevoilor noastre.

Cand vorbim despre un scaun de birou ergonomic, vorbim, de fapt, despre un scaun care confera o pozitie corecta, sanatoasa corpului. Cum nu toti suntem proiectati la fel, un scaun trebuie sa permita diverse ajustari – inaltime, unghiul spatarului, tetiera etc.

Nu exista un scaun universal, de aceea, fiecare persoana ar trebui sa testeze scaunul inainte de o decizie de cumparare, cel putin 20-30 de minute. Este recomandat sa alegi un scaun ergonomic, deoarece aceasta caracteristica presupune posibilitatea de a ajusta diversi parametri pentru o pozitie optima, in functie de tipul de activitate desfasurat, dar si de inaltimea si greutatea ta.

Aproape toate scaunele de birou ofera posibilitatea de ajustare a inaltimii cu ajutorul unui maner plasat, de obicei, sub sezut. Inaltimea scaunului este optima atunci cand, stand pe el, picioarele ating podeaua si stau indoite in unghi drept. O alta modalitate de a regla inaltimea scaunului este sa te asezi in fata lui in picioare si sa il ajustezi, astfel incat sezutul sa ajunga la nivelul genunchilor.

Reglarea pe verticala a spatarului implica ajustarea lui astfel incat intreg spatele sa aiba un sprijin, iar curbura pentru zona lombara si tetiera sa fie in zonele corecte, nici mai sus, nici mai jos. Este important ca intreg spatele, inclusiv zona gatului, sa aiba sprijin si sa poti sta relaxat in scaun, fara sa fie nevoie sa incordezi spatele.

Este important sa stii sa alegi un scaun bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.