Scaune potrivite pentru bucataria ta

Cu totii ne dorim o bucatarie practica si moderna. Deschisa spre sufragerie sau nu, bucataria trebuie sa fie amenajata intr-un mod cat mai placut deoarece este o incapere in care ne petrecem o buna parte din zi incepand de dimineata cu prepararea micului dejun si a cafelei. Frigiderul, mobilierul de bucatarie si masa si scaunele trebuie sa formeze un tot unitar, in acord cu atmosfera bucatariei. Scaunele de bucatarie sunt importante, trebuie alese cu atentie. Deoarece scaunele sunt cele care ocupa cel mai mult loc in bucatarie trebuie sa tinem cont de anumite criterii. Cum alegi scaunele potrivite ?

Scaune bar, scaune de bar din lemn, scaune inalte, iata cum poti alege cele mai potrivite scaune pentru bucataria ta. Pentru cei care isi doresc o bucatarie in stil american, un scaun inalt este cea mai potrivita alegere. Altii prefera stilul industrial sau cosy. In acest caz, cea mai potrivita alegere sunt scaune de bar din lemn. Pentru o bucatarie de dimensiuni mai mici scaune bar sunt ideale. Vei gasi cu siguranta scaune de bar ieftine sau scaune de bar la preturi avantajoase insa trebuie sa le alegi cu atentie.

Primul criteriu de care trebuie sa tinem cont in alegerea unui scaun este dimensiunea sezutului care trebuie sa fie mai mare pentru un confort sporit, latimea acestuia trebuie sa fie cuprinsa intre 39-48cm. Inaltimea spatarului este un alt criteriu important. Vei vedea ca, spre deosebire de scaunele din living, scaunele de bucatarie nu necesita un spatar foarte inalt. Un spatar inalt nu va face decat sa micsoreze bucataria. Inaltimea spatarului trebuie sa varieze intre 25-50cm.

Scaunele de bar din lemn reprezinta o alegere potrivita pentru o bucatarie deoarece sunt destul de rezistente si se pliaza pe mai multe stiluri, rustic, clasic, elegant sau modern. In ceea ce priveste tapiteria scaunelor de bucatarie, pielea naturala sau ecologica si materialele textile sunt cele mai folosite. Poti alege scaune de bucatarie cu tapiteria textila, tratata in prealabil pentru a rezista mai bine la murdarie si pentru a putea fi curatate mai usor. Spre deosebire de piele materialul textil se curata mai greu insa este potrivit pentru scaune de bucatarie.

In ceea ce priveste forma scaunelor de bucatarie acestea pot fi cu spatar normal, simplu, cu sezutul patrat sau putin mai deosebite, cu picioare tip trepied sau cu sezut in forma de scoica. Forma trebuie sa fie aleasa astfel incat sa fie in armonie cu restul bucatariei. Alege scaune de bucatarie din materiale de calitate, nu pe cele mai ieftine si de proasta calitate.

Aici gasesti un articol interesant despre cum alegi scaunele de bar pentru localul tau, daca detii o afacere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.