Servicii de foraje la mare si mica adancime!

Forajele in sol raman o activitate dedicata strict profesionistilor precum cei de la pilotiforati.ro, care prin expertiza lor pot identifica surse de apa ca apoi sa construiasca fantani sau alte infrastructuri.

Ce tip de foraj aleg si la ce adancime?

In cazul fantanilor sau puturilor de mica adancime avem anumite riscuri. Primul strat de apa al panzei freatice este si cel mai utilizat. Acesta este alimentat cu apa atunci cand ploua, dar poate seca atunci cand ploaia lipseste pentru o perioada indelungata. 

Acesta este motivul pentru care se recomanda executia forajelor de medie si mare adancime. Izolarea panzelor de suprafata, unde se extrage apa dintr-un strat acvifer de adancime mare, ne furnizeaza un debit si o calitate a apei foarte buna indiferent de clima sau anotimp. Explorarea apelor subterane nu este o propunere gresita sau inadecvata. Excesul de apa de ploaie se infiltreaza in sol si roca de sub suprafata pamantului acumulandu-se in zone de saturatie numite acvifere. O fantana este o gaura forata in acvifer din care o mica parte din apa subterana poate fi pompata la suprafata pentru uzul uman. Este adevarat ca orice fantana care patrunde intr-un acvifer va produce apa, dar cantitatea de apa produsa dintr-o fantana situata aleatoriu poate fi foarte mica. Astfel de fantani cu productie redusa ofera adesea apa adecvata pentru uz casnic sau de ferma. Daca o fantana urmeaza sa furnizeze apa de irigare, va fi de obicei nevoie de o fantana mai productiva.

Au fost dezvoltate metode stiintifice pentru foraje apa in care acestea vor patrunde in zone de roca fracturata ingropate sub suprafata solului. Sondele situate pe o zona de roca fracturata vor produce cantitati mult mai mari de apa decat puturile forate in zone in care roca nu este fracturata. Gasirea zonelor de roca fracturata sau, mai bine, gasirea intersectiei a doua zone de roca fracturata poate fi o procedura consumatoare de timp si costisitoare. Doar geologii si inginerii cu pregatire in interpretarea fotografiilor aeriene si hidrogeologie sunt calificati pentru a localiza puturi prin tehnica fracturarii. Daca se doreste o fantana cu productie mare, totusi, onorariul consultantilor pentru amplasarea sondei merita beneficiul suplimentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.