Siguranta la locul de munca

Atunci cand iti alegi un loc de munca nu prea te gandesti la siguranta, primul gand care iti vine in cap sunt banii pe care ii vei primi si daca te vei descurca cu ei. Banii sunt importanti, multi isi risca viata alegand joburi mai periculoase, dar fiind foarte bine platite, uita se riscul la care se expun. Sunt multe locuri de munca unde te expui unui risc, dar inainte de a te angaja intr-un astfel de loc ar trebui sa te informezi despre ce echipamente industriale dispune locul respectiv, sa stii daca se respecta normele de siguranta la locul de munca, astfel vei avea o garantie in plus pentru viata ta, care este mai importanta decat banii pe care ii primesti.

Sigur ati vazut cu totii la stiri tot felul de accidente la locul de munca, oameni care au cazut de pe schela sau din alte locuri periculoase. Un articol bun in legatura cu acest subiect am citit aici, iar daca vrei sa afli mai multe despre asta, ar trebui sa-l citesti si tu. Acum sa revin la accidentele pe care tot le vedem la televizor. Din pacate, in majoritatea cazurilor auzim ca normele de siguranta la locul de munca nu au fost respectate, iar asta de intampla din cauza patronilor care vor sa obtina un profit mai mare, gandidu-se doar la ei. Din pacate, sunt multe persoane care nu au alta varianta, asa ca aleg sa lucreze si pe bani mai putini in locuri riscante, dar asta nu este cea mai buna alegere.

Daca lucrezi in constructii pe schela, ar trebui sa fii sigur ca se folosesc anumite franghii pentru siguranta ta, nu are rost sa te risti doar pentru a castiga patronul mai mult. O frangie ca cea din poza de mai jos, iti poate salva viata in anumite situatii, chiar daca nu te gandesti prea des la cea ce poate fi mai rau, chiar daca uneori ar trebui, sa te gandesti si la cea ce poate fi mai rau, pentru a te feri de asta.

1382618889_226x226

Dupa parerea mea, ar trebui sa se faca controale mai des in acest domeniu, astfel incat sa fie toti obligati sa respecte aceste norme de siguranta, astfel s-ar micsora numarul accidentelor, cea ce este foarte important. Din pacate, asta nu se intampla si toti isi permit sa faca putina economie cu riscul muncitorilor.

Voi cat de mult va ganditi la acest aspect, la siguranta la locul de munca?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.