Statii dedurizare

Sigur ati auzit toti de termenul “apa dura”, apa care are un continut ridicat de saruri minerare si care poate crea probleme in functionarea centralelor electrice. Aceasta apa contine calciu si magneziu intr-o cantitate mai mare, motiv pentru care avem nevoie de statii dedurizare¬†¬†pentru eliminarea problemelor acestea. Chiar daca apa aceasta nu ne afecteaza sanatatea, trebuie sa avem grija de electrocasnicele noastre pentru ca nu sunt chiar atat de ieftine si nu ne-ar conveni sa avem nevoie de o noua investitie in plina iarna. Ganditi-va ce ati face daca vi s-ar strica acum centrala termina, cand afara este foarte frig. Probabil nu ar fi cea mai fericita iarna pentru voi, asa ce important sa avem grija de tot ce avem prin casa, iar o statie pentru dedurizare poate sa va fereasca de astfel de probleme.

La cat de frig este afara, daca las centrala inchisa cateva ore se face frig in camera, ei bine nu chiar atat de frig incat sa nu poti sta, dar totusi este o temperatura sub cea optima si nu mai am acel confort atunci cand stau in camera. Daca nu ar merge centrala o zi intrega nu ar fi prea bine, s-ar face foarte frig in casa, cu siguranta.

Este bine sa va interesati daca aveti nevoie de o statie dedurizare sau nu, daca apa pe care o folosi este o apa dura si va trebui sa faceti ceva in cazul acesta. Ca sa fiu mai explicit, depunerile de CaCO3 pe elementele de incazire vor scadea randamentul de incalzire a apei, asta insemnand ca va trebui sa consumati mult mai mult gaz metan decat in mod normal. Acele depuneri vor actiona ca un izolator termic, impiedicand ca apa sa se incalzeaza la temperatura optima, iar asta va costa ceva in plus la fiecare facutura. Oricum dam destui bani pe facturile ce vin lunar, daca mai sunt si “majorate” din cauza apei nu va veti bucura prea mult. Asta ar inseamna randament scazut la incazire si facturi mai mari, deci doar avantaje.

In concluzie, ar trebui sa va documentati putin pe subiectul asta, gasiti pe internet multe informatii din toate domeniile si puteti afla cam tot ce vreti, deci ar fi bine sa cautati cateva informatii despre asta, iar daca este nevoie sa va cumparati o statie dedurizare, pentru ca ar fi o investitie utila pentru casa voastra, cu timpul este posibil sa simtiti diferenta la factura si la caldura din casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.