Tablourile – o alegere importanta tinand cont de culori!

Exista numeroase case frumoase, cu mobila de cea mai buna calitate, insa atunci cand pe pereti nu vezi nici macar un tablou, atunci aceasta pare…goala. Alegerea unui tablou, ce poate face parte din categoria tablouri canvas personalizate sau din orice alta categorie, este un pas important si reprezinta modul prin care vei putea arata personalitatea spatiului tau. Insa tablourile nu se aleg asa usor.

Stiai, de exemplu, ca in lumea decorarii exista o diferenta mare intre paletele de culori ale camerei si paletele de culori ale tablourilor? Pentru tablouri, exista mai multe modalitati pentru utilizarea unor scheme de culori indraznete sau combinatii nebanuite.

Exista cateva abordari majore pentru a selecta tablourile dupa culoare.

Mai intai, alege tablouri care incorporeaza culori deja prezente in camera. In majoritatea cazurilor, respectarea unei scheme consistente este coeziva, sofisticata si complementara. Pentru a face simplu o astfel de selectie, poti lua in considerare tablouri canvas abstract, precum cele de la weframe.ro.

Cea mai semnificativa piesa ar trebui sa aiba o culoare de fundal care sa se potriveasca cu culoarea peretelui tau.

Fa referinta la paleta de culori atunci cand selectezi nuante complementare.

Utilizeaza aceeasi culoare, dar in nuante diferite. De exemplu, un tablou ce contine albastru deschis cu alb arata frumos cu un perete albastru-deschis.

Alege un tablou numai daca nuanta exacta este deja in camera. Majoritatea spatiilor nu trebuie sa depaseasca patru culori pentru a arata unitate.

Ramai la negru si alb cand ai dubii cu privire la culoare. Albul si negru se potrivesc cu tot, adaugand in acelasi timp eleganta unei structuri.

Stai departe de culorile stralucitoare si de tip neon, deoarece acestea nu se potrivesc intotdeauna cu culorile neutre ale peretilor.

Pastreaza culorile din tablouri egale proportional cu prezenta lor in camera. De exemplu, daca ai o bucatarie in alb-negru cu scaune tapitate cu rosu, selecteaza tablouri cavas bucatarie care sunt in nuante de alb-negru cu o nota de rosu.

Foloseste oglinzile pentru a reflecta tablourile. Reflectiile fac ca incaperea sa arate mai mare si sa dubleze aspectul tuturor tablourilor.

Totusi, culoarea peretelui nu iti restrictioneaza paleta, ci serveste in schimb ca baza pentru simtul in evolutie al stilului tau personal.

Piesele luminoase sau neon se remarca pe peretii cu fundal neutru.

Joaca-te cu textura si culoarea in tablouri, mobilier si accesorii. Cumpara piese realizate din materiale mixte precum lemn si metal. Adaugarea culorilor tablourilor la accesoriile camerei subliniaza indrazneala decorului.

Subtonurile unui tablou sunt calitatile de baza ale tabloului. De exemplu, subtonurile maro inchis arata grozav pe peretii maro deschis, chiar daca maro deschis nu se regasete in tablou.

Foloseste rame pentru a sublinia piesele preferate. Ramele nu trebuie neaparat sa fie in culori standard, cum ar fi negru, alb, argintiu sau auriu.

Introduce o noua culoare in camera de doua sau trei ori. Aparitia unui tablou cu o nuanta de roz ar putea fi accidentala, dar doua astfel de tablouri sunt o alegere intentionata. Repetarea culorii mareste impactul in camera.

Tabloul potrivit da tonul spatiului tau facandu-l primitor, comunicand ce tip de familie ai si definind diferite camere.

Fie ca esti concentrat pe culoare sau o intreaga paleta de culori, alegerea tabloului nu trebuie sa fie dificila.

Meriti o casa confortabila, dar care sa se potriveasca si simtului tau artistic. Asa ca distreaza-te selectandu-ti tabloul potrivit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.