Ti-ai cumpara o masina electrica?

In Romania nu prea am vazut sa cumpere lumea masini electrice, chiar daca au intrat de ceva timp pe piata si in strainatate au succes. Eu daca as avea ocazia mi-as cumpara o masina electrica, mai ales ca acum au aparut masini electrice care au autonomie si de 200 sau 300 kilometri, deci poti sa mergi destul pana sa fii nevoie sa o incarci. Chiar daca puterea lor este mai mica decat cele care functioneaza pe benzina sau motorina, este o masina foarte buna pentru oras, micuta si fiabila. In orase aglomerate e cam costisitor sa mergi cu o masina care consuma mult, stai la semafor, cozi, asa ca o astfel de masina, electrica, este perfecta.

Cei drept, nu poti sa pleci la drum lung cu o masina electrica, nu prea ai unde sa o incarci, plus ca dureaza cateva ore sa se incerce la maxim si nu prea iti convine sa stai langa masina cat isi face “plinul”. Aceste masini sunt bune pentru oras, pentru deplasari mici, atunci cand ai treaba pe langa casa.

kia-soul-ev-europa-front

Aceasta masina este un electrica, este o Kia Soul EV, ofera o autonomie de 200 kilometri si se incarca in 5 ore. O poti incarca la o priza normala de 230 V, iar daca folosesti un sistem de incarcare rapida, in doar 30 de minute poti sa incarci bateria partial.

Motorul masinii dezvolta 109 CP si prinde 100 de kilometri pe ora in doar 12 secunde. Cu toate astea, viteza maxima este limitata la 145 kilometri pe ora, deci daca esti vitezoman nu este o masina pentru tine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.