Ti-ai face o casa din lemn?

Daca m-ai intreba pe mine asta, ti-as spune ca da. Chiar imi plac casele din lemn, am vazut multe modele interesante care ar merita toti banii. Idei pentru case din lemn sunt multe, daca mai ai si banii necesari, terenul cat si dorinta de ati ridica o casa, poti avea una foarte frumoasa, calduroase si rezistenta la cutremure. Daca ar fi sa imi fac o casa m-as gandit mult la treaba cu aceste cutremure, ma cam inspamanta idea ca s-ar putea prabusi casa pe mine, daca vine un cutremur mare. Din acest motiv as prefera sa am o casa sigura din acest punct de vedere, sa nu imi fac probleme in caz de cutremur. Din cea ce am citit eu pe internet  despre casele de lemn, daca acestea  sunt de calitate, rezista la cutremure, furturi sau chiar inundatii. Sigur va ganditi ca nu prea are cum sa reziste lemnul la intemperii, fiind un material de constructie moale, dar daca alegi un constructor bun, care stie cum sa trateze lemnul si sa ofere cea mai buna solutie pentru casa ta, sigur nu vei avea probleme. Tot timpul trebuie sa alegi calitatea, in orice domeniu, fie ca vrei o casa, un calculator sau o centrala electrica, trebuie sa te gandesti la calitatea produsului ales.

O casa din lemn poate rezista sute de an, daca constructorul a avut grija sa foloseasca lemn de calitate, tratat astfel incat sa nu se deterioreze. Chiar eram si eu curios despre asta, ma gandeam daca rezista mult timp o casa din lemn, va dati seama ca nimanui nu i-ar fi convenit sa fie nevoit sa ridice alta casa dupa 30 de ani. Am aflat ca lemnul trebuie trecut prin anumite procese de prelucare, pentru a-l face mai rezistent, deci va puteti face o casa rezistenta din lemn.

Eu cand aud de case din lemn imi vine gandu la o cabana, dar nu este obligatoriu sa va faceti o casa de tip cabana, puteti sa o faceti sa arate ca una normala, din beton, asta ramane la aprecierea fiecaruia. Pentru o casa de vacanta as alege una de tip cabana, asa mi s-ar parea mai frumos, dar daca ar fi sa imi fac eu o casa din lemn, in care sa stau zi de zi, as prefera sa fie una normala, sa arate ca toate celelalte, chiar daca este din lemn.

Nu stiu despre voi, dar daca as avea banii necesari, as alege construirea unei mici case din lemn. Eu nu am nevoie de ceva mare, m-as multumi cu o casa mica, cateva camere, cat sa-mi ajunga pentru a duce o viata decenta. Desigur ca tot timpul doresc mai mult, dar imi place imi unele momente sa fiu mai modesc, sa nu am mai mult decat imi trebuie, nu imi place sa am lucruri care nu le folosesc, daca nu am nevoie de ceva mai bine ma lipsesc de el.

In concluzie, casele din lemn sunt o buna alegere, sunt rezistente la cutremure, inundatii si vor tine chiar si site de ani, daca este construita asa cum trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.