Transfagarasan

O singura data am fost pe Transfagarasan, dar nici atunci nu l-am vizitat pe tot. Traseul este unul dintre preferatele mele din Romania, chiar daca nu l-am vazut in intregime, pot sa spun ca este un traseul care merita vizitat de toti romanii. Peisajul oferit este unul pe care nu-l vezi prea des, fiind un drum la care s-a muncit mult, pentru a traversa muntii.

transfagarasan

Va dati seama ca nu este usor sa construiesti o sosea care sa strabata niste munti, oficial stiindu-se ca au murit 40 de oameni in timpul construictiei acestuia. Totusi, cei care au lucrat la acest drum, vorbesc de un numar mult mai mare de persoane care si-au pierdut viata. Transfagarasanul a fost construit intre 1970 si 1974, iar idea a  fost a lui Nicolae Ceausescu, el dorind un drum strategic care sa treaca peste munti.

Drumul are o lungime de 151 km, de la comuna Bascov pana la comuna Cartisoara. Mi-ar dori sa ma duc o data intr-o excursie pe acest trase, mi-ar placea mult sa traversez cu bicicleta acest drum, cred ca ar fi mult mai interesant decat cu masina.

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

One thought on “Transfagarasan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *