Un distribuitor aer este util in mediul industrial

Mediul inconjurator este un ansamblu de elemente naturale care de-a lungul timpului si in special in zilele noastre, s-a transformat intr-un mediu intens antropizat. Dezvoltarea prin intermediul tehnologiei este vazuta cu ochi buni de catre toti dintre noi. Si nu este de mirare acest lucru. Tehnologia ne-a ajutat sa ne dezvoltam cat mai profund iar ascensiunea este din ce in ce mai rapida.

Daca odinioara mersul pe jos sau cu bicicleta era un confort absolut, in zilele noastre e de neconceput sa nu-ti poti permite o masina din categoria clasei de lux. Ba mai mult! Se promoveaza achizitia de masini moderne, extrem de tehnologizate, are sa faca parte din clasa ecologica. Acest lucru este valabil si in cazul caselor, fiind in mare voga conceptul de casa activa, casa non-poluanta, cu emisii extrem de reduse, spre deloc, de poluanti.

In acelasi timp se promoveaza si echipamentele electronice cu o eficienta energetica ridicata si consum de energie redus, dar si astfel de mecanisme ce nu au la baza un sistem clasic, ci unul de preferat electric. Acest lucru se produce datorita acestei tehnologizari care in ultimii ani, in ciuda avantajelor consistente, are un impact negativ asupra mediului inconjurator si implicit asupra vietatilor si a oamenilor. Iar acest lucru se resimte zi de zi, in preturile alimentelor, in gustul acestora, in calitatea slaba a materialelor, in cantitatile reduse de productie care rezulta din culturile nationale, europene si internationale.

Omul este principalul factor care a ajutat la antropizarea cat mai profunda a ecosistemelor, dar in acelasi timp a dus la disparitia unor numeroase specii de plante si animale, a dus la cresterea poluarii globale, la crearea efectului de sera, la cresterea temperaturilor si la cresterea incidentei bolilor, bacteriilor si virusilor care se inmultesc pe zi ce trece. Odinioara natura ne oferea totul. Astazi capacitatea ei de a produce si de a se autoregla a scazut simtitor. Tot omul, cel care in peste 2000 ani a dus la un declin imens are datoria acum sa intervina pentru a schimmba conditiile actuale de viata.

Pentru acest lucru este important sa contribuim cu totii, atat la nivel de indivizi, de comunitati, cat si societati pe deplin. Dar cati dintre noi se opresc din drumul lor pentru a culege mizeria pe care altii au lasat-o in locurile nepotrivite? Cati dintre noi investim pentru aceste alternative moderne si non-poluante care ne ajuta sa refacem o buna parte din mediul natural? Cati am opta pentru mersul pe bicicleta, pentru mersul pe jos sau pentru transportul in comun pentru a reduce tot acest impact semnificativ pe care fiecare dintre noi, prin actiunile noastre, il avem asupra mediului? Este un mare semn de intrebare atat pentru noi, la nivel de indivizi, cat si drept societate, cat de mult mai poate fi conservat mediul actual si cand acesta se va reface cat mai complet.

Iar acesta este un aspect extrem de important, cu atat mai mult cand resursele naturale destinate oamenilor si animalelor sunt tot mai limitate, iar habitatele sunt afectate de influenta politica si cea economica. Cum ramane cu mediul industrial? Da, in mediul industrial putem vorbi de o influenta la fel de negativa. Insa mediul industrial detine niste limite extrem de bine definite in ceea ce priveste comportamentul fata de mediul inconjurator.

Nimic nu se deruleaza la intamplare, fiecare activitate fiind intens monitorizata si sub parametri stricti. Industria are obligatia de a aplica metode diverse pentru a combate poluare si impactul pe care o activitate il poate avea asupra mediului inconjurator. Instalatiile utilizate si procesele sunt tot mai frecvent modernizate si prevazute cu elemente care sa asigure un continut minim de compusi cu posibil impact negativ asupra mediului. Orice cantitate de poluant costa inzecit prin politica “Poluatorul plateste!” astfel ca, daca noi ca si utilizator individuali si consumatori de resurse nu resimtitm pe deplin efectul, companiile o fac. In cadrul industriei vom gasi compresoare, filtre, distribuitor aer si fel si fel de accesorii si echipamente care favorizeaza benefic un flux tehnologic.

Este extrem de important locul de unde sunt achizitionate aceste echipamente si modul in care acestea au fost alese. In alegerea lor trebuie sa se tina cont de randamentul dorit, de caracteristicile instalatiei si a proceselor de productie, cat si de limita admisa de poluanti eliminati in mediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.