Un raft pentru Gica Opozantul

Este greu sa ai de rezolvat rapid o problema, iar Gica Opozantul din Consiliul de Administratie sa gaseasca argumente impotriva la toate propunerile. O astfel de persoana dificila nu vine niciodata cu propuneri, ci are grija sa le anuleze pe cele ale oamenilor de buna credinta care nu dorm noptile sa gaseasca spatii de depozitare noi, cand afacerea se extinde.
Fusesem insarcinat sa gasesc noi solutii pentru depozitarea pieselor auto din supermarketul nostru si imi facusem temeinic temele sa nu raman de rusine.
Am inceput prezentarea cu date despre Storeexpert.ro, magazinul care de 8 ani se ocupa de vanzarea, montarea si proiectarea rafturilor metalice din Romania. Am insistat pe clientela lor numeroasa si arhicunoscuta in lumea afacerilor: supermarketuri alimentare, hoteluri, sali de sport, restaurante si cantine, malluri, depozite de legume-fructe, hoteluri de anvelope, dar si depozite de tesaturi.
Apoi am subliniat secvential ce ar insemna colaborarea cu ei:
-proiectarea rafturilor. Masuratorile si incadrarea judicioasa in spatiu treceau in raspunderea lor, care erau specialisti, deci aveam garantat sisteme de depozitare care se potriveau perfect locului destinat pastrarii produselor.
-transportul rafturilor la adresa indicata de noi, adica acolo unde era nevoie de ele.
-montajul. Ei stiau cel mai bine sa le fixeze in asa fel, incat sa nu se prabuseasca, dar sa fie si estetice
-mentenanta/reparatii, in cazul exceptional in care ar fi fost nevoie. De obicei rafturi metalice second hand in Bucuresti pe care le poti comanda in cel mai bun magazin de profil de pe piata sunt garantate toata viata.
-posibilitatea achizitionarii-cumpararii de utilaje care sa ajute la manipularea marfurilor, deci colaborarea initiala putea fi extinsa.
Pana aici, Gica Opozantul a ascultat cu atentia, nu m-a intrerupt si nu m-a contrazis, fiindca nu se pregatise. Discutiile au inceput in momentul in care le-am prezentat argumentat posibilitatile de a avea alte rafturi spatioase, usor de curatat si rezistente in magazinul nostru.
1. Rafturi metalice noi, insotite de gama completa de servicii.
Imediat mi s-a spus ca nu sunt suficienti bani si ce facem, cand ne vom restrange activitatea? Ramanem cu rafturile?
2. Luam in leasing rafturi noi si le platim esalonat si cum putem, ca argument la observatia ca nu avem bani.
Mi s-a reprosat posibilitatea existentei unor costuri suplimentare, a unor comisioane ascunse, desi le-am citit pe loc evaluarile beneficiarilor. Cinci clienti din cinci au notat cu 5 stele din 5 stele raportul onest calitatea rafturilor-pretul lor. Nu anticipasem ca imi va spune iar ca ramanem cu rafturile si ar fi trebuit sa iau in calcul si o restrangere. Dar nici el nu a crezut ca voi iesi victorios din confruntarea ideologica. Chiar nu a mai avut nimic de spus, cand am anuntat pe un ton imperial, care este alegerea mea:
3. Rafturi metalice second-hand inchiriate.
Din moment ce sintagma a fost rostita, Opozantul a amutit. Chiar nu exista argumente impotriva acestor spatii de depozitare, fiindca:
-nu sunt cu nimic mai prejos de rafturile metalice noi, dar pretul este mult mai scazut.
-nu ramai cu sistemele de depozitare, cand se impune restrangerea afacerii din diferite motive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.