Unde obtii un pret parbriz Fabia bun

Pentru orice barbat masina este, uneori, mai importanta decat nevasta. Daca nevestei ii mai cumperi din cand in cand o floare, masinii ii cumperi mereu lucruri noi. Ba o bujie, ba ii trebuie ulei, ba se mai strica un telescop. Sa nu mai spunem ca plinul trebuie facut mereu. Investitia intr-o masina este mereu mare, dar merita. Pentru ca masina este mereu loiala si te duce acolo unde ai nevoie. Pentru ca masina este mereu cea care cara plasele de la piata, bicicleta copiilor, valizele soacrei si asa mai departe. Acesta este si cazul unchiului meu Costica, care de ceva timp si-a cumparat o Skoda Fabia.

Desigur, este om cu serviciu si rate si nu are posibilitati prea mari, asa ca, dupa ce a vandut niste pamant pe la tara, a reusit sa cumpere o masinuta frumoasa, la mana a doua, pe care si- dorea de mult. Masina era cam de-o seama cu baiatul lui, dar ce conta! Avea Skoda Fabia, masina visurilor lui. Toata ziua unchiul Costica era jos. Stergea parbrizul, umbla sub capota, ce mai, cam ce fac barbatii cand s-au saturat de stat acasa la televizor. Insa, nu intotdeauna bucuria tine mult.

Intr-o zi, unchiul meu s-a hotarat sa faca, impreuna cu toata familia, o plimbare pana la soacra. Nu de alta, dar sa vada si cotoroanta ce masina si-a luat ginerele, ca si asa toata ziua era cu gura pe fica-sa. Ba Costica nu stie sa faca asta, ba Costica nu e in stare sa ia aia, sau ceva de genul “vai de capul meu, dar cu ce am gresit de m-am pricopsit cu un ginere precum Costica?!”. Ei, si pentru ca voia sa ii inchida gura, Costica, isi lua nevasta si copilul si plecara in vizita. Toate bune si frumoase!

Masina mergea frumos, drumul pana la tara parea linistit, pana ajunsera pe o portiune in apropiere de casa soacrei. Acolo se termina asfaltul, ca deh, primarul pusese doar pe strazile principale asfalt, asa ca inainte de alegeri, sa ia ochii lumii. Si cum intra cu rotile pe pamant, cum o pietricica cat un bob de mazare sari neastamparata pe parbrizul bijuteriei lui de Skoda. Si ce sa vezi?

O gaurica isi facu aparitia si de aici incepu sa crape mai mult si mai mult, pana parbrizul se sparse intr-o mie de bucati. Baiatul din spate, destept copil de altfel, se puse pe ras. Nevasta isi puse mainile in cap, iar lui Costica ii iesira ochii din orbite. Abia luase masina de o luna, ca o si “aranjase”. Ca sa fie treaba, treaba, aparu si soacra in drum. Ei si sa te tii! Nici ce “patirati mama”, nici “bine ati venit”.

Incepu sa il boscorodeasca pe bietul Costica de ziceai ca a scufundat Titanicul, nu ca i s-a spart parbrizul la masina. Normal ca ii spuse fetei ca se astepta ca barbatu-sau sa faca asta, ca doar nu era bun de nimic. Insa, Costica, baiat precaut, o opri si ii spuse sa stea linistita ca pana maine, cand plecau, parbrizul va fi montat si ca si nou. Soacra, neincrezatoare, il intreba cum face el asta, acolo la tara. Atunci Costica scoase un un biletel, unde avea un numar de telefon de la o firma specializata.

Este vorba despre Parbrize Acasa. Aici stia de la colegii de serviciu, care fusesera si ei la randul lor precauti si ii dadusera toate ponturile despre piese si servicii auto, ca va gasi pret parbriz Fabia bun si montaj la domiciliu.

Desi firma este din Bucuresti, echipa facea deplasari si in imprejurimi. Era extraordinar, ca doar casa soacrei se afla la doar 40 de km de capitala. Costica a sunat si in cateva ore parbrizul fu montat. Ce sa mai spunem! Socara nu mai fu atat de acra si pentru prima data il lauda pe Costica. Ba mai mult, ii facu si sarmale si gogosi, ca se convinse si ea ca nu are un ginere asa de neindemanatic. De atunci Costica isi promise ca va avea mai multa grija de Skoda lui si ca orice s-ar intampla cu parbrizul, va apela la Parbrize Acasa si ii va recomanda. Nu de alta, dar il salvasera de furia soacrei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.