Verificari importante pentru masina ta

Ca tot se apropie iarna cu pasi repezi poate ar trebui sa faci o serie de verificari la masina pentru a evita surprizele neplacute in mijlocul iernii. Periodic, masina noastra necesita putina mentenanta si de atentie din partea noastra. Ce verificari trebuie sa treci pe lista?

Verifica presiunea pneurilor. Presiunea din pneuri se stabileste pe baza anumitor pasi si este vitala pentru siguranta ta si a celorlati calatori din masina ta. Presiunea ar trebui verificata cel putin o data pe luna sau macar cand pleci intr-o calatorie mai lunga. O presiune inadecvata poate scadea durata de viata a cauciucului, duce la deteriorarea acesteia.

Verifica bateria. Daca bateria ta este mai veche de trei ani specialistii recomanda inlocuirea acesteia. Pusa la grea incercare de frigul de afara o baterie veche, slaba poate pune in dificultate demarajul masinii. Sau te poti trezi ca masina nu mai porneste deloc. Verificarea unei baterii auto incepe prin masurarea tensiunii la bornele acesteia cu ajutorul unui multimetru. O tensiune mai mica de 12 V indica faptul ca aceasta este descarcata. Daca tot ridici capota masinii pentru a verifica lichidul de parbirz arunca o privire si asupra bateriei msinii.

Verifica lichidul servodirectie. In cazul in care s-a intamplat deja sa conduci cel putin o data masina fara servodirectie stii cat este de important acest sistem pentru masina ta. Te ajuta sa schimbi mult mai usor directia autoturismului. Fa-ti un obicei in a schimba in mod periodic lichidul servodirectie. Pentru a evita neplacerile in timpul mersului, lichid servodirectie trebuie verificat in mod frecvent.

Verifica directia. Directia trebuie verificata cat mai des posibil. Nimeni nu vrea sa vireze intr-o anumita parte si sa observe ca masina intarzie sa execute aceasta comanda sau ca o face doar pe jumatate.

Verifica franele. Franele sunt extrem de importante in trafic, placutele de frana necesita o schimbare inainte de a da semne de imbatranire. Pentru a preveni un accident trebuie sa te asiguri de faptul ca franele tale sunt foarte bune si sa le verifici cat mai des cu putinta.

Verifica uleiul. Uleiul este cel care ne ajuta masina sa mearga mai usor, uleiul este cel fara de care nu putem porni la drum daca nivelul sau este unul mult prea scazut. Poti verifica singur daca nivelul de ulei este suficient cu ajutorul unei joje sau sa lasi aceasta sarcina pe mana specialistilor de la service-ul auto. Ei sunt cei care iti vor spune cand ai nevoie de un schmb de ulei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.