Vrei sa inveti sa dansezi?

Niciodata nu prea mi-a placut dansul, nu consider asta ceva foarte important, chiar daca cunosc persoane care fac cursuri de dans si se duc pe la concursuri si pentru ei asta e cel mai important. Mie nu mi se pare ceva atat de special, dar cu toate astea ii apreciez pe toti cei care stiu sa danseze. Este o munca grea, sa faci dansuri nu este chiar atat de usor, vedem des persoane accidentate in acest sport, pentru ca e periculos si la un moment dat obosesti, dar stii ca trebuie sa continui pentru a face performanta.

Nu prea stiu sa dansez, nu prea am dansat pentru ca, dupa cum am spus, nu prea imi place acest sport. Totusi, cateodata e bine sa stii sa dansezi macar putin, cand te duci la o petrecere toti vor dansa, trebuie sa faci si tu ceva, nu poti sa stai degeaba uitandu-te la restul persoanelor cum se distreaza. Pentru cei mai in varsta ar fi bine sa faca cursuri de dans pentru adulti intermediari, asa pot invata sa danseze de la profesionisti, iar asta e cea mai buna cale. Adultii nu prea stiu sa danseze pe melodiile mai noi, pentru ca sunt diferite fata de cele de pe vremea lor, au alt stil si le este greu sa se adapteze. De aceea vezi pe la nunti melodii populare, pentru ca lumea vrea sa danseze sa se distreze si nu pot face asta pe melodiile pe care le ascultam in ziua de azi.

Daca nu ai invatat de mic sa dansezi, dupa ce ajungi pe la 20 de ani nu mai e atat de usor. Niste cursuri sunt numai bune atunci cand vrei sa inveti cateva miscari de dans, macar sa stii cate ceva, pentru ca vei fi nevoit la viata ta sa dansezi pe la anumite evenimente si nu prea e frumos sa refuzi lumea. Multi au invatat sa danseze foarte bine dupa ce au urmat un astfel de curs, pentru ca un profesor sprecializat stie cum sa iti explice pasii, cum sa-ti arate, astfel incat sa inveti cat mai repede si cat mai bine. Daca e sa te apuci tu singur sa inveti ceva nu e chiar atat de usor, aici fiind vorba despre toate domeniile, peste tot e mai bine sa inveti de la un profesor care stie cum sa-ti explice lucrurile astfel incat tu sa intelegeti si sa retii mai usor. Atunci cand inveti singur, de cele mai multe ori, iti va fi greu si va trebui sa depui mult mai multa munca pentru a ajunge la un rezultat satisfacator.

Dansul poate fi considerat de unii un mare talent, dar eu zic ca multi ar putea sa invete sa danseze, daca s-ar fi tinut de acest sport de cand erau mici. Cu siguranta ca exista persoane facuta pentru asta, dar asta nu inseamna ca toti dansatorii au un talent pentru asta, daca au avut de la cine sa invete si le-au placut atunci acesta este motivul pentru care au ajuns departe cu acest sport. Perseverenta si vointa te poate duce oriunde vrei.

 

4 thoughts on “Vrei sa inveti sa dansezi?

  1. cred ca dansul vine natural pt cei care au ureche muzicala si pt cei care ritmul nu le permite sa stea locului 🙂 cred ca toti stim sa dansam.. mai bine sau mai “in stilul meu :)))”

    si sa stii ca poti invata si singur.. eu cu sotul ne-am facut “coregrafia” dansului mirilor uitandu-ne la filmulete pe youtube 🙂 si am fost apreciati.. cred ca nu ne-ar fi iesit mai bine daca plateam lectii de dans 🙂

  2. Dansul vine din tine, mie imi place sa dansez atunci cand petrec alaturi de prieteni 🙂 in rest nu ma pasioneaza sa dansez in fata cuiva 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.